Najboljem startupu 298.000 $

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2018. u 22:00
Ime igre Mordhau proizlazi iz tehnike njemačke škole mačevanja

Marko Grgurovič i njegov devetoročlani tim tri godine razvijali su svoju stratešku igru potpuno besplatno.

Četiri slovenska startup projekta lani su na Kickstarteru prikupili više od stotinu tisuća dolara. Najuspješniji među njima bila je računalna igra Mordhau. Unatoč tome, u usporedbi s 2016. godinom slovenski rekorder je prikupio gotovo polovicu novca manje.

Kinezi ukrali video
Pod najuspješniji slovenski projekt na svjetskoj platformi za masovno financiranje potpisan je Marko Grgurovič, navodi portal Siol.net. Zajedno s timom od devet članova on je dizajnirao stratešku ratnu igru Mordhau i za samo 20 sati dosegnuo željeni cilj na Kickstarteru. Na kraju, više od 4300 pristaša izdvojilo je za igru 298.000 dolara. Tijekom kampanje prikupljanja sredstava ometali su ih Kinezi, slično kao i drugi uspješni slovenski projekt Goat Mug.

 

20 sati

trebalo je slovenskoj igri da dosegne željeni cilj na Kickstarteru

Grgureviču i ekipi Kinezi su ukrali video njihove igare, ali istodobno su se pobrinuli za neplanirano i besplatno oglašavanje, navodi Siol.net. "Objavili su video naše igre kao da je to njihova igra, a poveznicu su usmjerili prema svojoj igri. Međutim, zaboravili su da je u videu naš vodeni žig s imenom naše web stranice, tako da su nam napravili besplatnu reklamu", objašnjava Grgurovič nesretni događaj sa sretnim završetkom.

Nezadovoljni prototipom
Ideju za svoju igru dobili su igrajući slične računalne igre, koje su tvorci prestali razvijati. Prije odlaska na Kickstarter, s prijateljima su godinu dana razvijali prototip za sebe, ali njime nisu bili zadovoljni. "Grafički prikaz nije bio dovoljno dobar, tako da smo sve zajedno bacili u smeće i počeli ispočetka s drugom tehnologijom. Nakon godinu dana uradili smo više nego prije i uspjeli privući više programera jer su u igri vidjeli potencijal. Tri godine smo svi radili besplatno", rekao je Grgurevič za Siol.net.  Ime igre Mordhau proizlazi iz tehnike njemačke škole mačevanja. Bitno je okrenuti mač, uhvatiti ga za oštricu i udariti protivnika ručkom po glavi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close