Lukavo hrvatsko rješenje za zapetljane slušalice

Autor: Marta Duić , 11. siječanj 2015. u 22:24
Why knot? je izrađen od posebne vrste materijala, izuzetno guste spužve, koja se formira i obrađuje laserskim rezanjem

Mukama sa zapetljanim kabelim slušalica došao je kraj zahvaljujući mladom inovatoru Mladenu Šimiću koji je osmislio Why Knot?

Sigurno ste nebrojno puta bili u situaciji da su se kablovi vaših mp3 playera ili slušalica na mobitelu i tabletu toliko zapetljali da vam je njihovo raspetljavanje oduzelo puno vremena i živaca.

I tim mukama je došao kraj zahvaljujući mladom inovatoru Mladenu Šimiću koji je osmislio Why Knot?, "raspetljivač" kabela na slušalicama. Riječ je o jednostavnim gumenim držačima šarenih boja s rupama za kabele slušalica. U početku je izrađeno nekoliko prototipova, zatim verzija koja je bila kompatibilna za slušalice koje s dobivaju uz iPhone, Samsung i HTC, da bi na kraju uslijedio i univerzalni model za sve tipove slušalica. Vrijednost i potencijal ove inovativne ideje čiju je razradu Šimić financirao vlastitom ušteđevinom te Indiegogo kampanjom, prepoznali su u Bonbon mobilnoj mreži te su pomogli u finalizaciji produkta spremnog za tržište i osvajanje svijeta – kroz natječaj za oblikovanje ambalaže za Why knot?

Ova inovacija koristi jednostavnu logiku, nakon što su vaše slušalice u Why knotu? to stvara zatvorenu petlju. Za razliku od sličnih proizvoda, ovaj će definitivno okončati vaše bitke sa slušalicama, a uz to će ih i očuvati od oštećenja. Kada ih zamotavate ili slažete na bilo koji način možete ih oštetiti tijekom vremena i prije nego što ste uopće mislili da je moguće morat ćete kupiti nove slušalice. Why knot? je izrađen od posebne vrste materijala – izuzetno guste spužve koja se formira i obrađuje laserskim rezanjem zbog čega je lagan, izdržljiv i fleksibilan, a dovoljno mekan da ne ošteti telefon ili mp3 player.

Za sada je dostupan u šest veselih boja i dizajniran je s funkcionalnošću i estetikom na umu, a dostupnost različitih boja omogućava vam da ih mijenjate tako da odgovara vašoj odjeći, stilu, mobitelu ili raspoloženju. Najbolja osobina ove inovacije je ta što je zabavna i vrlo jednostavna za korištenje. Sve što trebate je odvojiti dvije sekunde, postaviti mini priključak slušalica na predviđeni prostor te na to smjestiti Why knot? i pričvrstiti ga. Dvije slušalice su smještene u preostale dvije rupe, koje su posebno dizajnirane kako bi vam omogućili da ih brzo uklonite kad god trebate i stavite ih natrag kada ste gotovi sa svojim pozivom ili slušanjem glazbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close