Informatička tvrtka Agrivi iz Kutine nakon Amerike osvaja Europu i Afriku

Autor: Darko Bičak , 11. rujan 2014. u 22:00
Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi

Svojim uredom u Londonu poduzetnici iz Kutine žele privući investiciju od 10 milijuna kuna za razvoj.

Startup tvrtka Agrivi iz Kutine, najpoznatija po svojoj aplikaciji za upravljanja farmama, izabrana je kao jedini hrvatski kandidat za ovogodišnja globalna startup natjecanja World Startup Competition u J. Koreji i Creative Business Cup u Danskoj koja će se održati u studenom.

"Iznimno smo ponosni što ćemo sudjelovati na ovim prestižnim natjecanjima i drago nam je što će jedan poljoprivredni startup, kao što je Agrivi, predstavljati Hrvatsku. Imamo velika očekivanja, ali naravno da smo svjesni konkurencije koja će biti prisutna. Uvjereni smo u uspjeh našeg projekta i nadamo se kako će biti prepoznat i privući nove investitore i klijente", kazao je Matija Žulj, direktor IT tvrtke Agrivi, čiji je projekt za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koji farmerima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje doživio veliku popularnost u SAD-u, a koristi se u 30 zemalja svijeta.

Agrivi je u međuvremenu otvorio ured u Londonu kako bi osigurao investiciju od 10 milijuna kuna potrebnu za međunarodnu ekspanziju i pozicioniranje na agri-tech tržištu vrijednom nekoliko milijardi eura. Iz Kutina najavljuju da već postoji ozbiljan interes ulagača te da će vrlo brzo biti potpisani i konkretni ugovori. Žulj naglašava da će bez obzira na sve uprava i razvojni centar ostati u Kutini, gdje Agrivi trenutno zapošljava visoko obrazovane informatičare, agronome i ekonomiste. Otvaraju se tržišta Engleske, Francuske, Italije, Poljske i Rusije, a u pripremi je i partnerstvo s distributerom u Nigeriji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close