Čudo iz Ukrajine: Frizerski salon koji svakog klijenta dotjera za 15 minuta

Autor: Poslovni dnevnik , 15. listopad 2014. u 12:59
Za pokretanje franšiznog salona treba uložiti oko 8500 eura, a franšiza se ne plaća sve do početka pozitivnog poslovanja

Haircut Express u Ukrajini ima 44 frizerska salona, od koji su 28 franšizni, a sada se žele širiti u inozemstvo, prije svega u Poljsku.

Haircut Express naziv je lanca frizerskih salona koji se od drugih razlikuje po posebnoj usluzi, nudi se, naime, isključivo brzo šišanje, i to po jedinstvenoj cijeni, bez obzira na dužinu kose.

Drukčije je i to što klijent putem specijalnog terminala uslugu plaća unaprijed i račun predaje prije nego što sjedne u frizersku stolicu. Za frizuru je potrebno samo 15 minuta, a šišanje kratko traje jer se koristi posebna oprema i specijalna tehnika suhog šišanja. U Haircut Expressu kažu da vode računa i o ozračju u kojem se radi, jer salon mora biti uredan, a sva oprema propisno održavana i dezinficirana. Saloni Haircut Express srednje su veličine i mogu primiti 4 do 6 klijenata istovremeno, dok na svako radno mjesto dolazi po dvoje frizera koji se izmjenjuju.

Koncept Haircut Express potječe iz Ukrajine gdje su vlasnici lanca od 44 frizerska salona, od čega je čak 28 franšiznih. Ove su godine počeli razmišljati o širenju na inozemna tržišta, prije svega u Poljsku. Za pokretanje franšiznog salona nisu potrebna velika ulaganja, treba izdvojiti nešto manje od 8500 eura, piše portal Franchising.hr, a davatelj franšize neće naplaćivati mjesečnu naknadu sve dok primatelj franšize ne počne pozitivno poslovati. Tvrde i da se povrat investicije može očekivati za 6 do 12 mjeseci, a salon bi trebao biti smješten u prostoru od 18 do 35 četvornih metara. Preporučuju se lokacije unutar trgovačkih centara, gradskih šetališta ili prometnih dijelova grada. Primatelj franšize i njegovo osoblje prolaze praktičnu obuku za rad u salonu.

"Naši klijenti su najčešće muškarci, jer većina njih želi brzu i jeftinu uslugu. Međutim, dolazi nam i velik broj žena. Haircut Express je idealan ako žele kraćenje kose ili prorijeđivanje nekih dijelova frizure, jer bi u drugim salonima za to morale čekati na red i platiti mnogo više. Kod nas je sve gotovo za samo nekoliko minuta. Odustali smo od kompliciranih frizura za koje je potrebno mnogo vremena. Odlučili smo se za specijalizaciju, ali i za zapošljavanje samo iskusnih, profesionalnih frizera. Oni koji žele raditi u Haircut Express salonu moraju imati najmanje dvije godine radnog iskustva", kaže Liliya Sidelnyk, menadžerica zadužena za razvoj franšize. 

Komentirajte prvi

New Report

Close