Aplikacija koja će roditeljima pomoći da bolje razumiju potrebe svog djeteta

Autor: Marta Duić , 25. srpanj 2015. u 12:23
Nikola Majcen, Nino Cerovec, Tea Jurišić i Iva Grašić (s diplomama)

Inovativno rješenje koje olakšava komunikaciju i stvara povezanost roditelja i djeteta trebalo bi krenuti u realizaciju 2016. godine.

Iva Grašić, Tea Jurašić, Nikola Majcen i Nino Cerovec, studenti su druge i treće godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu na smjeru Informacijski i poslovni sustavi.

Uz fakultet imaju i neke druge ambicije i zanimljive ideje zbog kojih su dobili mogućnost učenja i vlastitog napretka u području startupova. Aplikacija eKindergarten, kojom namjeravaju osvojiti tržište, omogućava bolju komunikaciju između odgajatelja i roditelja, bolje razumijevanje potreba djeteta, a svi su podaci pregledni i na jednom mjestu. Postoji nekoliko funkcionalnosti koje sama aplikacija nudi:  od praćenja različitih djetetovih aktivnosti, dnevnih obaveza, kalendara nadolazećih aktivnosti, jednostavnije obavještavanje roditelja i galerije slika, do stručnih i edukativnih članaka. Sama ideja nastala je u okviru kolegija Upravljanje informatičkim uslugama gdje su imali zadatak osmisliti inovativnu aplikaciju, uz primarni cilj osmišljanja projekta za što višu ocjenu.

"Bilo je tu puno prijedloga, ideja, ali brainstormingom smo došli do zajedničke ideje za aplikaciju eKindergarten, a pri tome nam je i pomoglo što je majka jedne članice našeg tima odgajatelj u dječjem vrtiću. Pri kraju semestra asistentice su odlučile da bi bilo dobro da se napravi natjecanje u sklopu fakulteta gdje će deset potencijalno dobrih projekata biti izloženo ljudima iz poslovnog svijeta koji će dati svoje mišljenje i ocjenu. Na tom natjecanju smo zauzeli drugo mjesto što nas je iznenadilo jer nismo bili svjesni da ideja, odnosno sam projekt, ima toliko potencijala. Tada smo shvatili da je ideja zapravo dobra i da bi vrijedilo unaprijediti cjelokupni projekt te s time krenuti dalje", kaže Iva Grašić, voditeljica tima i naglašava kako je bilo dosta teško krenuti dalje.

Međutim, nakon potvrde da ideja ima potencijala počeli su sve više ulaziti u dubinu te tematike, istraživati i raspitivati se što bi vrtićima bilo zapravo najkorisnije, te su kroz zadatke na kolegiju polako počeli sa realizacijom ideje. Nakon prvog natjecanja na fakultetu kroz daljnju komunikaciju s asistenticom Katarinom Pažur Aničić, nastavili su s natjecanjima te je uslijedilo natjecanje Geek Business Camp Osijek. "Na natjecanju u Osijeku uspjeli smo doći do finala gdje je bilo 17 timova iz cijele Europe te smo projekt prezentirali ljudima iz privatnog sektora i imali mogućnost raditi s mentorima iz Amerike, točnije iz Silicijske doline. Sva ta iskustva i savjeti mentora i žirija doprinijeli su daljnjem uspješnom razvoju projekta", tvrdi Iva Grašić.  

Još jednu potvrdu da u rukama imaju kvalitetnu aplikaciju dobili su kada su ušli u top deset timova u Hrvatskoj na Smart up natjecanju u organizaciji eStudent-a. Također, nedavno su na Danu karijera u FOI-u prezentirali svoj projekt ljudima iz poslovnog svijeta. "Dobili smo neke nove i potpuno drugačije smjernice i upute koje trenutno pokušavamo realizirati", pohvalila se Grašić. Kako tvrdi, ono što ih je istaknulo od ostalih na natjecanjima jest to što su stvorili inovativno rješenje koje olakšava komunikaciju i stvara povezanost roditelja i djeteta. Istraživanjem tržišta smo dosta toga naučili i spremni smo dalje razvijati aplikaciju da se vidi da i studenti mogu uspjeti u ne tako poznatom području za njih", kaže Iva Grašić i poručuje svima da studiranje ne provode samo uz knjigu već da počnu razmišljati van okvira.

"Do sad smo razgovarali s nekoliko vrtića koji su zainteresirani za daljnju suradnju. Pilot verzije instalirat ćemo u Hrvatskoj, a kasnije planiramo izaći i na globalno tržište. Cilj nam je do kraja 2015. završiti s provođenjem pilot verzija u nekoliko vrtića, kako bi početkom 2016. krenuli u realizaciju cjelokupnog projekta", otkriva nam Iva Grašić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Lijepo, ali takva aplikacija vec postoji i koristi se u dosta vrtica
Buzzz.me

New Report

Close