Poslovna ideja u koju se isplati ulagati

Autor: Sponzorirani članak , 01. prosinac 2014. u 15:07

Ako razmišljate o zaokretu u karijeri, spremni ste se pomaknuti, ova mini konferencija bi vam mogla biti od koristi.

5. prosinca u 18 sati u kongresnom centru Green Gold u Zagrebu novim će poduzetnicima biti predstavljen zanimljiv poslovni koncept koji obećava veliki tržišni potencijal uz mala početna ulaganja. «Otvaranje samoposlužne praonice rublja zahtjeva minimalno ulaganje vremena jer se može voditi uz stalni posao. Osim toga, novčana ulaganja su relativno mala u odnosu na druge poduzetničke projekte, a najzanimljivija je projekcija godišnjeg prihoda koji iznosi oko 38.000 eura.», kaže Mario Martinek, direktor tvrtke Bijeli svijet i organizator besplatne mini konferencije «Jumpstart – isplativa poslovna ideja».

Nezasićeno hrvatsko tržište

Samoposlužne praonice rublja pojavile su se prije 90 godina u SAD-u, prije 70 godina u Velikoj Britaniji, prije 20 godina u Italiji i tek prije godinu dana u Hrvatskoj. Tržište nije zasićeno jer u čitavoj državi postoji svega desetak praonica, od Zagreba, Splita, Rijeke i Pule do Dubrovnika. Početno ulaganje za mini praonicu je 12.000 eura, a povrat investicije može biti već nakon šest mjeseci. Za samoposlužnu praonicu je potrebno uložiti nešto više, ali je i mjesečna zarada veća te iznosi oko 3.200 eura.

 

Otvaranje samoposlužne praonice u Savskoj

Sudionici mini konferencije će saznati kako od ideje razviti profitabilan biznis. Također, dobit će sve potrebne savjete za otvaranje praonice rublja – od poslovnog plana, informacija o tehničkim uvjetima, pomoći oko marketinških i prodajnih aktivnosti do financijske prognoze i mikrokreditiranja. Jumpstart će završiti na najbolji mogući način – konkretnim primjerom, tj. svečanim otvaranjem praonice «Washhouse» u Savskoj u 20 sati na koje su pozvani svi sudionici. Vlasnik Washhouse-a, Domagoj Lucić, na poduzetnički korak se odlučio nakon Jumpstart mini konferencije u ožujku ove godine. Budući da u Zagrebu postoji samo jedna samoposlužna praonica, vidio je priliku  s obzirom na veličinu grada i potrebe stanovništva te je odlučio investirati u praonicu opremljenu najmodernijim LG uređajima.

 

Jednostavno i profitabilno ulaganje

Jedan od govornika na Jumpstart-isplativoj poslovnoj ideji je i Denis Cetina, vlasnik samoposlužne praonice Pula koji je u mirovini tražio priliku da omogući obitelji dodatni prihod. «Iako mi to nije bio inicijalni plan, nakon Jumpstarta u ožujku i konzultacija s tvrtkom Bijeli svijet te vidjevši da takvi modeli praonica postoje u susjednim zemljama, odlučio sam otvoriti praonicu rublja. Prošlo je pet mjeseci i zahvalan sam im što su me ohrabrili! To je bilo jednostavno i profitabilno ulaganje, povrat investicije se razvija po poslovnom planu i razmišljam o pokretanju još jedne praonice.»

Ulaz na mini konferenciju je besplatan, uz ograničen broj sudionika, stoga vas pozivamo da sudjelovanje potvrdite na vrijeme putem e-mail adrese info@bijelisvijet.hr ili na 01/3091870.

New Report

Close