Završnom konferencijom obilježeno završavanje projekta “Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci”

Autor: Promo , 27. veljača 2019. u 10:53
Foto: Promo

Završnu konferenciju pozdravnim riječima otvorila je gospođa Melita Birčić, ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

26. veljače 2019. godine završnom konferencijom u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci se prezentirala realizacija projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“ vrijednog 1.617.437,12 kuna. Projekt „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“ trajao je 18 mjeseci a formalno završava 28. veljače 2019. godine, odobrilo ga je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a iznos bespovratnih financijskih sredstava u iznosu od 1.484.645,53 kune (91,79%) financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Križevački poduzetnički centar d.o.o. i partner na projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja ovim projektom željeli su poboljšati kvalitetu poduzetničko poslovne infrastrukture ne samo u tehnološkom parku i Križevcima, već stvoriti bolje preduvjete poslovanja i drugim poslovnim subjektima u županiji. Cilj je bio dugoročno utjecati na stvaranje poduzetničke klime, ali i razvoj grada Križevaca. Ovim projektom opremljena konferencijska dvorana sa audio-vizualnom opremom, te su kraj nje sagrađene 4 stacionarne prevodilačke kabine sa sustavom simultanog prijevoda i dodatnom opremom čime je konferencijska dvorana postala mjesto koje omogućuje međunarodne konferencije sa simultanim prevođenjem na četiri jezika, a moguće je simultano prevođenje do 8 jezika. Također su nabavljeni i info monitori, info ploča za kontrolu pristupa te su na važnim prostorijama postavljene RFID brave i video nadzor unutar i van tehnološkog parka.

Nabavljena je oprema za uređenje prostora te orijentiranje u prostoru kao što su stupići, klupe te parkirališta za bicikle, natpisi za označavanje prostora te stupovi za označavanje kompleksa RCTP-a. Nabavljeni su i poštanski sandučići za tvrtke korisnice tehnološkog parka i sjenila za prozore. Na prvom katu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci staklenim pregradama napravljena je manja konferencijska dvorana za 80-ak ljudi, te je po sredini podešena mobilna pregrada koja omogućuje pretvaranje konferencijske dvorane u dvije manje. Za kuhinju su nabavljeni mali kućanski aparati, uređen je cijeli vanjski okoliš oko tehnološkog parka, te su nabavljeni jedan plinski te jedan električni viličar kojim se koriste tvrtke članice tehnološkog parka, kao i ostale po potrebi.

Završnu konferenciju pozdravnim riječima otvorila je gospođa Melita Birčić, ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, a nakon nje sve prisutne su pozdravili zamjenik gradonačelnika grada Križevaca, gospodin Danijel Šaško te zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije, gospodin Ratimir Ljubić. Nakon njih, prezentaciju realizacije projekta predstavio je mr.sc. Tihomir Hodak, direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. koji je nakon prezentacije sve zainteresirane odveo u obilazak Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

New Report

Close