Toplo-hladna krumpir salata

Autor: Promo , 04. rujan 2018. u 09:31
Foto: promo

Krumpir salatu uz popržene ploške jegera i majonezu poslužite za veća druženja i uživajte u kombinaciji toplih i hladnih zalogaja.

(za 4 osobe)

800 g krumpira
300 g Jegera Podravka 
80 g ljubičastog luka
2-3 mlada luka
3 žlice ulja
200 g kiselog vrhnja
100 g majoneze
1 žličica Senfa estragon Podravka 
1 žličica Vegeta Maestro kopra 
1 žlica nasjeckanog kopra
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 

1. Krumpir skuhajte u ljusci. Kuhani krumpir ogulite i narežite na ploške.
2. U tavi na zagrijanom ulju popržite na ploške narezani luk dok malo ne omekša.
3. Dodajte jeger narezan na ploške i popržite dok jeger ne dobije lijepu zlatnožutu boju.
4. Poprženi jeger dodajte kuhanom krumpiru, dodajte na kolutiće narezani mladi luk, nasjeckani kopar i lagano izmiješajte.
5. Vrhnje izmiješajte s majonezom i senfom, dodajte krumpiru, lagano promiješajte i poslužite.

Savjet: Ova salata zasitna je i nutritivno bogata, stoga može biti mali obrok, večera, ali i prilog jelu.
Vrijeme pripreme: 60 minuta.

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close