(za 4 osobe)
800 g krumpira
300 g Jegera Podravka
80 g ljubičastog luka
2-3 mlada luka
3 žlice ulja
200 g kiselog vrhnja
100 g majoneze
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica Vegeta Maestro kopra
1 žlica nasjeckanog kopra
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1. Krumpir skuhajte u ljusci. Kuhani krumpir ogulite i narežite na ploške.
2. U tavi na zagrijanom ulju popržite na ploške narezani luk dok malo ne omekša.
3. Dodajte jeger narezan na ploške i popržite dok jeger ne dobije lijepu zlatnožutu boju.
4. Poprženi jeger dodajte kuhanom krumpiru, dodajte na kolutiće narezani mladi luk, nasjeckani kopar i lagano izmiješajte.
5. Vrhnje izmiješajte s majonezom i senfom, dodajte krumpiru, lagano promiješajte i poslužite.
Savjet: Ova salata zasitna je i nutritivno bogata, stoga može biti mali obrok, večera, ali i prilog jelu.
Vrijeme pripreme: 60 minuta.
Izvor: Coolinarka.com