Sicilijanski cannoli, jednostavna slastica kojoj nitko neće moći odoljeti

Autor: Promo , 15. lipanj 2018. u 08:00
Foto: press

Cannole ćete najlakše napuniti ako ih punite dopola s jedne strane, a onda isto tako s druge strane. Za kalupe koristite metalne cilindre dužine 15 cm i promjera 2 cm.

160 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
½ žličice Vegeta maestro mljevenog cimeta
25 g maslaca
1 jaje
1 žlica šećera
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
30 ml crnog vina

Za kremu:
250 g mascarponea (ili ricotte)
70 g šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja
1 Vanilin šećer Dolcela
ulje za duboko prženje
čokoladne mrvice
nasjeckane pistacije

1.Brašnu dodajte sol, jaje, omekšali maslac i cimet. Kakao i šećer razmutite u crnom vinu pa dodajte brašnu. Zamijesite čvrsto, glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke, umotajte u prozirnu foliju i držite u hladnjaku najmanje 1 sat.
2. Tijesto zatim tanko razvaljajte i izrežite na kvadrate (ili krugove Ø 8 cm). Stavite ga potom na nauljen kalup za cannole i omotajte te dobro stisnite krajeve (slijepite bjelanjkom) da se tijekom pečenja ne otvore.
3. Cannole pržite u srednje zagrijanom dubokom ulju do rumene boje. Izvadite ih na upijajući papir da uklonite višak masnoće. Kad se malo ohlade skinite kalup i ohladite do kraja.
4. Za kremu, siru dodajte šećer u prahu, slatko vrhnje, vanilin šećer i dobro izmiješajte.
5. Pripremljene ohlađene cannole pomoću slastičarske vrećice napunite kremom. Krajeve s kremom pospite čokoladnim mrvicama ili pistacijama.
6. Prije posluživanja cannole pospite šećerom u prahu.

Savjet: Cannole ćete najlakše napuniti ako ih punite dopola s jedne strane, a onda isto tako s druge strane. Za kalupe koristite metalne cilindre dužine 15 cm i promjera 2 cm.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close