(za 4 osobe)
800 g pilećih krilca
2 žlice cvjetnog meda
1 Vegeta marinada pikantna
2 mrkve
2 veća mlada luka
1 tikvica
2 žlice ulja
1. Pileća krilca zarežite, prelijte Vegeta marinadom i ostavite nekoliko sati da se mariniraju.
2. Pecite ih na roštilju 10 – 12 minuta, povremeno ih okrećući.
3. Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim medom i kratko zapecite.
4. Povrće narežite na jednake prutiće. Na izrazito zagrijanoj tavi na malo ulja sortirajte do dvije minute. Ovakvim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a nutrijini će se zadržati u povrću.
Savjet: U pretpripremi krilca za roštilj zarežite kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomjerno pekla na roštilju i dobila lijepu koricu.
Vrijeme pripreme:1 sat
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarika.com