Delikatesne punjene paprike

Autor: Promo , 05. rujan 2018. u 09:24
Foto: press

Punjena paprika s decentnim dodacima u obliku zrna grožđica i badema uljepšat će klasično jelo, a uz dekoraciju od vrhova paprika s peteljkama oduševit će profinjene dizajnere hrane.

(za 4 osobe)

1 Fant za punjenu papriku i sarmu 
50 g suhih grožđica
40 g pinjola ili oguljenih badema
400 g mljevene teletine
100 g Riže Arborio Zlato polje 
Vegeta Maestro origano 
200 g Sjeckane rajčice Podravka 
100 g skute ili nekog mladog sira (može i kremasti sir ili ricotta)
100 ml maslinova ulja
4-6 paprika (crvenih ili žutih)

1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
2. Grožđice prelijte toplom vodom. Pinjole (ili bademe) popecite na 3 žlice ulja.
3. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, ocijeđene grožđice, popržene pinjole (ili bademe) zajedno s uljem, origano, sjeckanu rajčicu i dobro promiješajte.
4. Na kraju umiješajte na kockice narezanu skutu (ili koji drugi sir).
5. Paprikama odrežite gornji dio s peteljkama (1/3) da dobijete poklopce, zatim im izvadite sjemenke.
6. Pripremljenim nadjevom napunite paprike.
7. U tavi zagrijte ulje i lagano popecite papriku, a zatim je stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i prelijte ostatkom ulja.
8. Paprike pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Posluživanje Pečene paprike poslužite sa salatom.

Savjet: Poklopce paprika stavite u posudu za pečenje i ukrasite prilikom serviranja jela
Vrijeme pripreme: 60 minuta.
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close