Crvene paprike iz pećnice

Autor: Promo , 13. kolovoz 2018. u 09:14
Foto: press

Crvena paprika dat će jelu aromu, a povrće ga učiniti laganim.

(za 4 osobe)

1 Fant za punjenu papriku i sarmu 
8 duguljastih crvenih (rog) paprika
2 žlice maslinova ulja
2 mrkve (200 g)
1 tikvica (150 g)
400 g mljevenog miješanog mesa
70 g Riže dugo zrno Zlato polje 
1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice 
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčica Podravka 

1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite nekoliko minuta.
2. Paprikama uklonite peteljke i sjemenke.
3. Na ulje stavite naribanu mrkvu (veći ribež), lagano popecite pa dodajte naribane tikvice. Nastavite peci dok ne uvenu, zatim dodajte meso, rižu i timijan.
4. Maknite s vatre, umiješajte pripremljeni Fant i dobivenom smjesom napunite paprike.
5. Stavite malo koncentrata rajčica na otvor svake paprike i položite ih u posudu za pečenje s poklopcem. Ulijte vode da paprike budu uronjene do pola (oko 2 cm), poklopite, stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C te pecite oko 40 minuta.
6. Tijekom pečenja jednom-dvaput ih okrenite. Posudu zatim otklopite i pustite da se paprike zapeku 30 minuta.
7. Poslužite s krumpirom.

Savjet: Crvena paprika dat će jelu aromu, a povrće ga učiniti laganim.
Vrijeme pripreme: 1 h i 30min
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close