U Zadar dovode Hyatt, na Jadran su dosad uložili 350 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2016. u 14:21
Projekt preuređenja bivše Maraskine zgrade u hotel/Dino Stanin/PIXSELL/PD

U preuređenje zgrade Maraske u hotel Hyatt ulažu 100 milijuna eura, a u Šibeniku uz svoj hotel kupuju remontni centar.

Investicije Doguş grupe, jednog od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam, spadaju u pet najvažnijih gospodarskih događaja ove godine, zaključio je žiri sastavljen od gospodarskih stručnjaka i novinara. Turski investitori u hrvatski turizam ušli su tako među kandidate za izbor Gospodarskog događaja godine, a koji će izabrati čitatelji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Samo u zadnje vrijeme Turci su realizirali ili barem najavili nekoliko velikih projekata. Najvažnije je preuređenje bivše zadarske tvornice Maraska u prvi Hyattov hotel u Hrvatskoj s pratećim rezidencijalnim i komercijalnim sadržajima, koje se planira otvoriti u proljeće 2019. Uz hotel, Doguş grupa sagradit će 115 luksuznih rezidencija te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovina-ma i ugostiteljskim sadržajima, a vrijednost ulaganja iznosit će 100 milijuna eura. Ulaganjem u hotel Maraska ukupni iznos ulaganja Doguş grupe, kompanije u vlasništvu Ferita Şahenka, po-rast će na 350 milijuna eura.

Na pitanje zašto su za Zadar i novi luksuzni hotel koji grade u tom gradu odabrali lanac Hyatt, regionalni direktor te turske grupe za Hrvatsku i Crnu Goru Burak Baykan rekao je da je riječ o jednom od najuglednijih hotelskih lanaca na svijetu, i zaje-dnički su već otvorili nekoliko hotela u Istanbulu. "Zajedno s Hyattom radit ćemo na transfor-maciji stare tvornice pića u hotel koji će gostima ponuditi najvišu razinu usluge. Uvjereni smo da će brend poput Hyatta značajno pridonijeti atraktivnosti Zadra kao destinacije, ali i ukup-nom razvoju ponude Hrvatske.  Vjerujemo da je taj lanac hotela iznimno vrijedan brend za Hrvatsku i njezin turizam te smo ponosni što smo ih uvjerili da dođu", rekao je prilikom prezen-tacije projekta Burak Baykan.

Drugi veliki projekt je preuzimanje šibenskog NCP-a, gdje Turci zaokružuju investicije u šibensku Mandalinu podizanjem remontnog brodogradilišta na svjetsku razinu. Vlasnik NCP grupacije, Goran Prgin, prvo je prije nekoliko godina Doguş grupi prodao turistički projekt Šibenik, s pravom građenja hotela i koncesijom za marinu u šibenskoj Manda-lini, a što su svojim ulaganjima Turci već stavili u funkciju, sada dogovara prodaju remontnog brodogradilišta. Kako je najavljeno, do preuzimanja bi trebalo doći vrlo skoro, a nakon toga Doguş Grupa planira  afirmirati Šibenik kao svjetski relevatnu adresu za remont luksuznih jahti.  Turska je kompanija s tim projektom odlučila zaokružiti investicije u šibensku Mandalinu; u sus-jedstvu je njihov novi resort, u koji je zasad investirano 26 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close