U šibenskim Podima ove godine pogoni još 4 tvrtke

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 04. siječanj 2018. u 15:45
Direktor zone Jakov Terzanović/S. Strukić/PIXSELL

Terzanoviću istječe mandat, na natječaju mu konkuriraju dvije dama, rezultati za 10-ak dana.

Dvije tvrtke s Finine liste poslodavaca koji isplaćuju najviše plaće u Hrvatskoj nalaze se u šibenskoj poduzetničkoj zoni Podi, sve atraktivnijoj investitorima.

"Godinu iza nas završili smo s više od 1300 zaposlenih te 35 aktivnih tvrtki", istaknuo je direktor zone Jakov Terzanović. Dodaje da je jedan od "novih" stanara Podija Hidraulika Kurelja sa sjedištem u Donjoj Stubici koja u zoni ima halu od oko 1000 kvadrata te zapošljava 10-ak ljudi. Termes Podi, pak, u toj je zoni od listopada, a tvrtka Atlas Grubišić od rujna. U ovoj se godini, nadalje, očekuje početak gradnje pogona tvrtki Media Link, Mediteran produkcija, Šibenik aluminij te Zamak.

Terzanović kaže da je u njegovom proteklom mandatu prosjek useljavanja novih proizvodnih pogona bio otprilike jedna tvrtka svaka tri mjeseca. Najavljuje i novi val potpisivanja ugovora s tvrtkama koje će se uskoro preseliti k njima, te kaže da se radi na razvoju projekata kojima će aplicirati za EU fondove. "Jedan od njih je Obrtnički centar, a intenzivirat ćemo i marketinške aktivnosti u privlačenju stranih investitora", dodao je.

Podi, koji su 2015. proglašeni najboljom poduzetničkom zonom uskoro slave 10 godina, od čega im je najvećim dijelom na čelu bio upravo Terzanović. No, mandat je pri kraju, pa bi zona uskoro mogla dobiti novog direktora. "Za 10-ak dana znat će se rezultati natječaja. Stigle su tri prijave, među kojima i moja", kazao je. Drugi kandidati su zaposlenica Poda Ivana Vudrag te nekadašnja članica regionalne uprave Microsofta Gabrijela Gega Balun. 

Komentirajte prvi

New Report

Close