Tko je Filip Jelić?

Autor: Filip Jelić , 05. prosinac 2012. u 11:00
Filiš Jelić (PXL)

Diplomirao sam 2007. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru Organizacija i management.

Diplomirao sam 2007. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na smjeru Organizacija i management. Usporedo s faksom radio sam na studentskim poslovima u računovodstvenom servisu što je uvelike odredilo moja kasnija područja interesa te smjer stručnog usavršavanja. Nakon diplome počinjem raditi u HT-Hrvatskom telekomu u sektoru prodaje – Indirektna prodaja kao suradnik na koordinaciji i upravljanju kanalom indirektne prodaje tj. mreže vanjskih partnera koji prodaju usluge HT-a unutar vlastitih poslovnih prostora. Korporacija me naučila mnogo toga, shvatio sam važnost timskog rada, procedure, mogućnosti za razvoj i učenje, ali i ograničenjima koja potencijalno osjećaju oni koji su u duši poduzetnici 

Paralelno s poslom u HT-u upisao sam pripremne tečajeve za brokera i investicijskog savjetnika pri HANFA-i te uspješno položio oba ispita iste 2007.g. Nedugo nakon položenih ispita počinjem raditi u Apex vrijednosnicama na poslovima brokera i investicijskog savjetnika. Puno se pričalo tih godina o financijskim tržištima i to je bilo nešto što sam morao probati. Vrlo zanimljivo iskustvo u svakom slučaju koje me prije svega naučilo preciznosti u poslu, ali i radu u uvjetima stresa te direktnoj prodaji. Tržišta su promjenjiva, kao i raspoloženje klijenata, ali kvaliteta usluge i profesionalnost moraju uvijek biti na prvom mjestu. Usporedo s poslom u brokerskoj kući započinjem sa SPDS studijem Financijska analiza na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kod prof.dr. Silvija Orsaga. Iako nerado priznajem da je završni rad još uvijek u tijeku izrade, predavanja i ispiti koje sam prošao u sklopu tog studija puno toga su me naučili, prije svega na područjima analize poslovanja, budžetiranja, poslovnog planiranja, izrade investicijskih studija i sl.

Nakon vremena provedenog u brokerskoj kući, osjetio sam poduzetnički nagon tj. dopustio sam mu da se razvije i krenuo samostalnim putem kroz dvije vlastite tvrtke, FIDESTUM d.o.o. (za računovodstvo i financijsko savjetovanje) www.fidestum.hr  i SEQUOIA PROJECT (za izradu poslovnih planova, franšize, konzalting) www.sequoia-project.hr . Kroz ove dvije tvrtke aktivno surađujem i surađivao sam sa nekoliko desetaka tvrtki u širokom spektru djelatnosti kojima pokušavam pomoći svojim kompetencijama na dnevnoj razini i otvoriti nove mogućnosti u poslovanju. Pružamo uistinu značajan obujam usluga i radimo na sebi svakodnevno kako bi naši klijenti uvijek bili sigurni.

Sudjelovao sam (kao partner ili suradnik) na mnogim meni dragim poduzetničkim projektima poput razvoja društvene igre DRINKOPOLY (www.drinkopoly.com), projekta mirisnog marketinga ATMOSFER&CO, suradnje s vlasnicima SURF&FRIES koncepta (www.surfnfries.com) i mnogim drugim.

Trenutno radim i kao konzultant za tvrtku MARAS (www.maras.hr), uvoznika i distributera mnogih svjetskih brendova za Hrvatsku poput Samsonite-a, Longchamp-a, Piquadr-a i dr. 

PODRUČJA INTERESA

Područja interesa su mi vrlo široka i sežu do većine područja poslovanja unutar tvrtke. Ako moram birati rekao da su mi najjača područja računovodstvo, financije poduzeća, poslovni planovi i investicijske studije, upravljanje troškovima, analize poslovanja. No osim toga smatram da imam mnogo toga za reći i na području organizacije poslovnog modela, efikasnosti poslovanja, razvoja prodajnih kanala te razvoju start-up projekata .

DODATNO

Osim poslovnog aspekta života, veliki sam zaljubljenik u sport pa tako svakog tjedna imam barem 4-5 sportskih aktivnosti, najčešće nogomet, košarka, tenis…Smatram da sport mnogo pomaže u poslovanju. Osjetiti pobjedu, ali i poraz, nadmudriti protivnika, biti spreman u svakom trenutku samo su neke od stvari koje bez sporta teško možemo dobiti.

Osim tečnog engleskog govorim i ruski jezik, a knjige su mi jedna od iznimno bitnih faktora u životu, za koje nažalost uvijek fali dovoljno vremena.

ZAŠTO PROJEKT „PODUZETNIK NA KVADRAT“?

Prije svega što ga smatram hvalevrijednom inicijativom ekipe s poslovni.hr-a jer je malo i srednje poduzetništvo najvažniji generator rasta svake tržišne ekonomije u svijetu. Svaki pojedini poduzetnik kojem uspijemo pomoći unutar ovog projekta bit će i naš mali poticaj hrvatskoj ekonomiji, a to je cilj vrijedan truda jer se radi o budućnosti svih nas.

Očekujem da ćemo kroz projekt upoznati mnoge sposobne, kvalitetne i kreativne poduzetnike koji će oplemeniti i nas koji sudjelujemo na projektu. Osnovna misao ovog projekta kako ga ja vidim je da UČIMO ZAJEDNO!!!

Komentari (1)
Pogledajte sve

Projekat poduzetnik na kvadrat će, po mom mišljenju, biti koristan jedino ako odabranih 10 firmi budu neuspješne ili potpuno neafirmirane firme bez kapitala koje imaju potencijala. U suprotnom je ovaj projekat samo promocija stručnjaka koji vode projekat i dodatna promocija firmi koje su uspješne i sada. Bez uvrede.

New Report

Close