Najviše tvrtki posluje u Zagrebu, Splitu, Rijeci

U Vukovaru gospodarski rezultat podigao PPD/Marko Lukunić/PIXSELL U Vukovaru gospodarski rezultat podigao PPD/Marko Lukunić/PIXSELL

Analiza Fine pokazuje da je u 10 gradova smješteno više od polovice tvrtki.

Koncentracija poslovanja poduzetnika i dalje je izrazito koncentrirana, pokazuje analiza Financijske agencije (Fina).

Najveću neto dobit gledajući konsolidirani financijski rezultat na razini gradova u prošloj godini ostvarili su poduzetnici čije je sjedište u jednom od sljedećih deset gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Velikoj Gorici, Dubrovniku, Vukovaru, Karlovcu, Poreču, Zadru i Čakovcu.

U ukupnom gospodarstvu njihov udjel bio 51,5 posto gledajući broj poduzetnika, zapošljavali su 53,5  posto radnika u gospodarstvu, uprihodili 63,2 posto ukupnog iznosa i njima pripada 67,7 posto ostvarene dobiti.

Grad Zagreb i dalje ostaje predvodnik po broju dobitaša koji imaju sjedište na njegovu području, a lani su ostvarili najveću neto dobit u iznosu od ukupno 12,5 milijardi kuna. Nakon Zagreba po svim kriterijima od broja tvrtki i radnika do prihoda poduzetnici su najviše koncentrirani u Splitu i Rijeci.

Što se ostalih gradova tiče, Fina izdvaja da je na razini Vukovara gospodarski rezultat podiglo Prvo plinarsko društvo, u Karlovcu HS Produkt, hotelijer Valamar je zaslužan za rezultate u Poreču, te Plava laguna, dok su u Zadru predvodnici Turisthotel i Punta skala, a u Čakovcu Tubla, TMT i Midi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve