Jaka alkoholna pića strateški vežu i prerađivače i proizvođače

Autor: Marta Duić , 03. prosinac 2017. u 22:01
Prvi put je proglašen i najbolji barmen - Dorijan Skoblar/L. Stanzl/PIXSELL

Iako šampion nije dodijeljen, na ocjenjivanju GIUPPH-a je 11 uzoraka dobilo zlatne, 21 srebrne i 12 brončane nagrade.

U organizaciji Gospodarske interesne udruge proizvođača Hrvatska (GIUPPH) i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede održano je treće međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića ISCRO 2017.

Ocjenjivanje je uključilo šest zemalja, a iako šampion kvalitete ove godine nije dodijeljen, 60 uzoraka u konkurenciji bilo je izuzetne kvalitete te je peteročlani žiri stručnjaka i senzorskih analitičara dodijelio 11 zlatnih, 21 srebrno i 12 brončanih nagrada. "Cilj nam je okupiti proizvođače radi promoviranja visoke kvalitete na međunarodnoj razini, a ocjene smo dodijelili u pet kategorija. Prvi puta priznanja dodjeljujemo i barmenima iz Hrvatske sekcije barmena koji su kreirali koktele od jakih alkoholnih pića, a certifikate dobivaju i naši senzorski stručnjaci", istaknula je Jasna Čačić, direktorica GIUPPH-a.

 

Čačić

Cilj nam je okupiti proizvođače radi promicanja izuzetne kvalitete.

Da su ovakve manifestacije ključne za jačanje prepoznatljivosti i kvalitete složio se i Juraj Orenda iz Ministarstva poljoprivrede. "Ovo je strateška djelatnost za gospodarstvo koja može uposliti prerađivačke i proizvođačke kapacitete te stvoriti nova radna mjesta", poručio je Orenda. Posebne zahvale dobili su pojedinci koji doprinose promicanju struke, Miro Drobnjak i OPG Valentina Hudorović, a u natjecanju barmena prvo mjesto osvojio je Dorijan Skoblar.

Jedan od novih certificiranih senzorskih stručnjaka Luka Bilušić dobio je i zlatnu medalju za liker od oraha, a uz Badel 1862 koji je dobio četiri zlatna priznanja istakla se i Vinoplod vinarija s dva zlata. Prva tri u kategoriji zlata su voćna rakija Biser Hasan Silnović iz BiH (najbolje ocijenjeni uzorak), crnogorska Kum lozova rakija Vinarije Dabović te Dunjevača Hajduk pecija Mire Kranjajića iz BiH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close