Izabran najbolji svjetski poduzetnik godine

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2017. u 10:12
Murad Al-Katib, Foto: Press

Među poduzetnicima koji su se našli u konkurenciju za najboljeg na svijetu treću godinu za redom našao i hrvatski predstavnik.

Na ceremoniji održanoj sinoć u Monacu proglašen je ovogodišnji svjetski EY Poduzetnik godine. Kanađanin Murad Al-Katib, predsjednik Uprave tvrtke AGT Food and Ingredients Inc. osvojio je ovu prestižnu titulu u konkurenciji 59 poduzetnika iz 49 zemalja iz čitavog svijeta, koji su svoje mjesto u finalnom izboru osigurali nakon što su proglašeni nacionalnim pobjednicima.

Među poduzetnicima koji su se našli u konkurenciju za najboljeg na svijetu treću godinu za redom našao i hrvatski predstavnik.

Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito mjesto među svjetskom elitom izborio je pobijedivši na posljednjem hrvatskom izdanju ove globalne nagrade, koja je održana u ožujku a titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine izborio je u konkurenciji 32 domaća poduzetnika iz 28 tvrtki koji su se našli u ovogodišnjoj konkurenciji. Pipunićeva Žito Grupa posluje 25 godina, trenutno zapošljava oko 1.500 djelatnika, a prošle je godine pokrenula projekt proizvodnje pršuta od slavonskih svinja, kao i trajnih salama i trajnih mesnih proizvoda, u što je ukupno uloženo oko 550 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close