Goste željne prave avanture ugostit će u kući na stablu

Autor: Marta Duić , 14. lipanj 2016. u 09:27
Zoran Ateljević i Goran Jerković, osnivači parka Cadmos Village, kućom na stablu ciljaju nove goste/Grgo Jelavić/PIXSELL

Poduzetnički projekt dvaju članova HGSS-a zasad stalno zapošljava troje ljudi. Krenuli su od agencije.

Zoran Ateljević i Goran Jerković, osnivači i idejni začetnici adrenalinskog parka Cadmos Village u Konavlima, koji radi od 2013., osmislili su novu ponudu za posjetitelje i zaljubljenike u adrenalin. Riječ je o projektu Treehouse, kući na stablu kojom su obogatili ponudu parka koji se prostire na 7000 četvornih metara.

U poduzetničke vode krenuli su s turističkom agencijom specijaliziranom za pustolovni turizam TM adventure, nakon čega su uz pomoć prijatelja izgradili adventure park, a nedavno i prvu kuću na drvetu. "Naša kuća na stablu je dvoetažni objekt na platformi od 50 kvadrata i ima kapacitet za šestero ljudi. Električna energija oslanja se isključivo na solarni sustav, a uskoro slijedi i nadogradnja kroz projekt Fonda za zaštitun okoliša. Platforma je na 6 m visine, a smještena je između dva velika hrasta.

Pogled se pruža na prekrasno konavosko polje. Gosti će moći uživati na prostranoj terasi u i ukusnim domaćim specijalitetima iz ugostiteljskog objekta u blizini", objašnjavaju. Nakon prvih poslovnih koraka u agenciji u kojoj gostima nude aktivnosti poput bicikliranja, hikinga, trekkinga, kajakarenja na moru, slobodnog penjanja i različitih programa u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, nove ideje urodile su širenjem poslovanja.

Najprije su ponudu obogatili konobom u sklopu pustolovnog parka, gdje danas imaju terasu na stablu na visini od sedam metara i zatvoreni dio vanjske terase. Zahvaljujući natječajima Ministarstva turizma i HTZ-a došli su do bespovratnih sredstava kojima su izgradili divovsku ljuljačku od 12 m i nabavili brdske bicikle. Ipak, kažu kako je posljednji projekt ujedno njihov najveći ponos jer je riječ o prvoj kući na stablu u Hrvatskoj.

"Obojica smo godinama članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, naš posao je isključivo volonterski te često nabijen adrenalinom, pa nam taj osjećaj nije stran. Jedan od glavnih razloga pokretanja ovog projekta je i činjenica da slične ponude na ovom području nije bilo, a trend pustolovnog turizma u svijetu je u porastu", objašnjavaju. Imaju tri stalna zaposlenika, rade tijekom cijele godine u turističkoj agenciji, a adrenalinski park je otvoren od travnja do studenoga. "Profil naših gostiju je raznolik, od najmlađih do starijih. Dio prepreka osmišljen je za djecu. Posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti, a gostima su na raspolaganju profesionalni instruktori", poručuju.

Komentirajte prvi

New Report

Close