CROMA odabrala 16 najboljih menadžera za 2017. godinu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. studeni 2017. u 12:53
Arhivska fotografija: Thinkstock

Radi se o stručnjacima na čelu vrhunskih tvrtki, koje gotovo bez iznimke stalno ulažu u razvoj i obrazovanje svojih djelatnika.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA u četvrtak je nagradilo 16 najboljih domaćih menadžera u devet kategorija za 2017. godinu, a redom se radi o stručnjacima na čelu vrhunskih tvrtki,  koje gotovo bez iznimke stalno ulažu u razvoj i obrazovanje svojih djelatnika.    

Kako je predstavljeno na novinskoj konferenciji u organizaciji CROMA-e, u kategoriji velikih poduzeća nagradu su dobili članica Upravnog odbora i glavna izvršna direktorica tvrtke KTC Križevci Daliborka Kranjčić i vlasnik požeške tvrtke Color Emajl Goran Šutal. 

Kranjčić je istaknula da je riječ o tvrtki sa stalnim rastom koja forsira hrvatske proizvode, odnosno instituciji s 1.300 zaposlenih bez ijedne afere. Šutalo je kazao da je njegovo poduzeće, koje vodi od 1984. godine, bavi proizvodnjom kamina i dimovodnih cijevi, trenutno zapošljava 570 ljudi te konstantno raste iz godine u godinu.

Nagrađeni menadžeri u kategoriji srednjih poduzeća direktor su virovitičke tvrtke Brana Slavko Rajnović te predsjednik rovinjske Istragrafike Enis Kancelir. Brana se uz ostalo bavi otkupom hrane, ulaže u obnovljive izvore energije a ima i vlastitu solarnu elektranu, dok dobit konstantno ulaže u otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje novih proizvoda. Istragrafika je vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik kvalitetne kaširane i kartonske ambalaže. Ima 150 zaposlenih i izvozi u desetak zemalja.

Direktor splitske tvrtke Sintaksa Petar Jelinčić i direktor zagrebačkog TBG Betona Branimir Muidža laureati su u kategoriji malih poduzeća. Sintaksa se primarno bavi proizvodnjom elektrosustava za energetska postrojenja, a 90 posto proizvodnje izvozi po cijelom svijetu. TBG Beton, pak, uskoro slavi 20 godina poslovanja, a njegov cement, odnosno beton ugrađeni su u niz hrvatskih građevina.

Direktor varaždinskog Bomark Paka Stiven Toš najbolji je ovogodišnji mladi menadžer po izboru CROMA-e. Tvrtka je najveći hrvatski proizvođač stretch folija, a djeluje u sklopu Bomark grupe,  koja je najveći domaći distributer ambalažnih materijala i opreme za pakiranje. U zadnje tri godine u proizvodnju je investirala 150 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave tvrtke Luka Rijeka Vedran Devčić dobitnik je nagrade menadžer godine u kategoriji javnih poduzeća. Devčić je posebno ponosan što je riječka Luka najveći hrvatski lučki operater za prekrcaj suhih tereta, kao i zbog jedinstvenog privatizacijskog modela te luke.

Direktor društva ACG Lukaps iz Ludbrega Goran Grotić te direktor BDF Servisa Josip Vuk odnijeli su nagradu u kategoriji inozemnih poduzeća. U prvom slučaju radi se o farmaceutskoj tvrtki u vlasništvu indijskog vlasnika, u drugom talijanskog vlasnika. ACG Lukaps ima 265 zaposlenih i 99 posto proizvoda izvozi, dok je BDF Servis iz Huma na Sutli, sa 63 zaposlena, poduzeće za izradu, montažu i servis opreme za proizvodnju ambalažnog stakla.

Poduzetnicima godine proglašeni su predsjednik Uprave splitskog Deltrona Mladen Drnasin i predsjednik ogulinskog Bjelina Darko Pervan. Deltron je najpoznatiji po distribuciji i servisu visokokvalitetne klimatizacijske opreme i ove će godine imati više od 200 milijuna kuna prihoda. Bjelin je u vlasništvu Pervan Grupe, koja ima više od 1.600 patenata uglavnom vezanih za tehnologiju klik namještaja, odnosno mehaničkog spajanja drvenih podova bez lijepljenja. Tom će se proizvodnjom baviti i dvije najsuvremenije tvornice koje Pervan namjerava graditi u Bjelovaru i Ogulinu. 

Član Uprave Mon Perina iz Bala Massimo Piutti te predsjednica varaždinske IGEA-e Jarmila Pezo proglašeni su projekt menadžerima godine. Ta balska tvrtka, koja se prevenstveno bavi turizmom, zaslužna je za preporod općine Bale, nekad jedne od najsiromašnijih hrvatskih općina, dok IGEA kontinuirano radi na poboljšanju transparentnosti i konkurentnosti javnog sektora uz pomoć suvremenih informatičkih tehnologija.

Na kraju, nagrade za životno djelo dobili su vlasnici i prokuristi tvrtki TTI iz Varaždinskih Toplica Dragutin Kranjčec i Antun Presečki iz Presečki Grupe. 

Kranjčec je nagrađen zbog dugogodišnjeg vođenja uspješne tvrtke koja je od samih početaka orijentirana na primarnu djelatnost prijevoza u cestovnom teretnom prometu roba svih vrsta. Posebno su specijalizirani u prijevozu viseće konfekcije i tekstilnih roba svih vrsta i u tom su području lider na hrvatskom ali i širem tržištu u regiji.

Krapinska Presečki Grupa, pak, odavno je započela sa špedicijom, a danas ima  600 zaposlenih, 330 autobusa i među najvećima je u svojem području.  

Komentirajte prvi

New Report

Close