Župan Bajs naglasio važnost fondova EU za razvoj gospodarstva

Autor: Saša Paparella , 24. svibanj 2018. u 15:46
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Imamo 350 milijuna kuna potpisanih ugovora za projekte u školstvu i zdravstvu, dogovoreno je ukupno preko 400 milijuna kuna po čemu smo jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj”, rekao je Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija ima stopu rasta BDP-a od 7,6 posto, što je čak 2,5 puta više od državnog prosjeka. Rezultat je još dojmljiviji obzirom da u pola okolnih županija BDP pada, istaknuo je župan Damir Bajs otvarajući Poslovni uzlet Bjelovarsko-bilogorske županije koji se u četvrtak održao u HGK – Županijskoj komori Bjelovar.

Župan Bajs naglasio je važnost fondova EU za razvoj gospodarstva, dometnuvši kako su investicije u zadnjih nekoliko godina povećane čak za pet puta. EU fondovi se tek sada šire otvaraju i ta se sredstva ulažu u gospodarstvo. 

Dometnuo je kako županija bilježi rast plaća i broja obrtnika “ali ipak ne možemo biti zadovoljni, pa očekujemo daljnji rast”. 

Županija je uvela potporu za poljoprivrednike jer neki od njih i po tri godine čekaju na odobrenje kredita. “Time im želimo smanjiti rizik, pa će županija sufinancirati dio njihovih troškova vezanih za EU fondove, kako bi bilo što više njihovih prijava. 

Imamo 350 milijuna kuna potpisanih ugovora za projekte u školstvu i zdravstvu, dogovoreno je ukupno preko 400 milijuna kuna po čemu smo jedna od najuspješnijih  županija u Hrvatskoj”, rekao je Bajs.  

Komentirajte prvi

New Report

Close