U Slavoniji se planira otvoriti veliki resort Eden, prva zelena oaza takve vrste u Hrvatskoj

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

U skorijoj budućnosti, nakon samog otvorenja, u planu je i postavljanje bungalova s mogućnošću noćenja u različitim modelima glamping šatora.

Osječki Zoo hotel pod vodstvom direktora Siniše Mikinčića, vlasnika tvrtke Templar d.o.o., i Gorana Mikinčića, vlasnika tvrtke Macaklin d.o.o., u novom je poslovnom pothvatu godinama zapuštani i neodržavani Duhovno-rekreacijski centar Emaus na Satničkom ribnjaku u blizini Petrijevaca odlučio prenamijeniti i pretvoriti u atraktivan prostor, jedinstven u Hrvatskoj.

Kako piše Glas Slavonije, prostor Emausa je od Đakovačko-osječke nadbiskupije uzet u koncesiju te je prije nekoliko tjedana počela realizacija projekta koji bi uvelike trebao pridonijeti povećanju kvalitete ugostiteljsko-turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

- Na području bivšeg Emausa, samo 15-ak minuta od Osijeka, na glavnoj cesti Petrijevci – Valpovo, planira se otvoriti veliki resort Eden, prvi takve vrste na području Slavonije, ali i Hrvatske. Projekt je počeo adaptacijom i modernizacijom restoranskog objekta, no to će biti samo početna, prva faza gradnje. Budući će resort Eden obuhvatiti i druge, atraktivne cjeline zanimljive za svaki uzrast posjetitelja, što će biti itekako dobar razlog dolaska u ovu mirnu zelenu oazu - otkriva Siniša Mikinčić.

Dodaje da će u ovom prostoru poseban naglasak biti na održavanje vjenčanja u gala šatoru kapaciteta do 400 osoba te na raznim poligonima za potrebe održavanja team buildinga.

- Šator je idealan za mladence koji su oduvijek neskromno maštali o najvažnijem danu života. Zelenilo, jezero i mir trenutačno su top-prioriteti za mladence koji, prateći svjetske trendove, obožavaju vjenčanja na prostoru gdje se priroda sama pobrinula za ljepotu okoline - kažu začetnici ove ideje.

Potaknuti činjenicom da za zanimljive odlaske na team buildinge i druženja u prirodi mnogi prelaze stotine kilometara, poslovni se tim odlučio iskoristiti veliku zelenu površinu te ponuditi zanimljiv sadržaj: od paintballa, streličarstva, ljudskog stolnog nogometa, raznih poligona, kanuinga, adrenalinskog parka... Sav sadržaj bit će idealan za druženja, proslave rođendana, vrtićke i školske izlete kao i sve oblike svečanosti, bilo da se radi o proslavi krštenja, pričesti ili krizme.

U skorijoj budućnosti, nakon samog otvorenja, u planu je i postavljanje bungalova s mogućnošću noćenja u različitim modelima glamping šatora.

Komentari (5)
 • Vito
  Vito 7:43 28.5.2018.

  glamping = ???

  ništa, nula, izmišljena budalaština složena od dvije riječi
  koje tvore oksimoron
  “glamuroznog” logorovanja.

  glagol — opčarati
  glamor, glamour
  opsjeniti
  glamorize, glamor, blind, hocus, glamour, hocus-pocus

  imenica — čar
  glamor, cantrip, glamour
  čarobnost
  glamor, glamour

  pridjev — čaroban
  magical, glamorous, magic, fairy, witching, glamor

  Čak i englezi imaju više riječi za slikovitiji opis boravka i nočenja u šatoru
  pored ribnjaka punog komaraca.

  Kome takav boravak može biti “čaroban”???

  Samo prevarantima i obmanjivačima

 • Vito
  Vito 7:34 28.5.2018.

  engleski gala = svečan
  solemn, festive, gala, dressy, formal, festal
  imenica
  svečanost
  festivity, solemnity, ceremony, celebration, gala, fete

 • Vito
  Vito 7:30 28.5.2018.

  potrebe održavanja team buildinga
  na raznim poligonima za potrebe održavanja vremena gradnje
  engleski time = vrijeme
  engleski building = gradnja

  ruski - полигон
  Hrvatski = tlo, zemljište

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!