Sedam nekretnina država nudi za 34 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 22. veljača 2017. u 21:59
Foto: Thinkstock

Najviša cijena za zemljište u Biogradu na Moru, na prodaju i ruševine u Zadru i skladišta u Puli.

Vladino povjerenstvo za raspolaganje državnim nekretninama koje vodi potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić početkom veljače održalo je prvu sjednicu na kojoj je odobrilo objavu prvih natječaja za prodaju nekretnina iz državnog portfelja.

Ukupno se na prvoj listi za prodaju našlo sedam nekretnina čija je ukupna početna cijena, prema procijenjenoj tržišnoj vrijednosti, gotovo 34 milijuna kuna. Najvrjednija nekretnina koju se nudi jest 24 tisuće četvornih metara zemljišta u Biogradu na Moru koje se nudi po cijeni od minimalno 25 milijuna kuna.  Na području Vrbovca kupca će se tražiti za zemljište i zapuštene industrijske zgrade ukupne površine 7277 četvorna metra, a procijenjena vrijednost 2,11 milijuna kuna provedena je po upisanom zemljišnoknjižnom stanju. Kompleks ima izravan pristup na javnu prometnicu, a prodaje se u viđenom stanju.

U istarskoj općini Žminj nekoliko parcela ukupno velikih 7161 kvadrata nudi se uz startnu cijenu od 1,59 milijuna kuna, a riječ je, kako se navodi u odluci povjerenstva, o obraslim livadama na zasad neizgrađenom dijelu žminjske poslovno-gospodarske zone.  U Puli će se oglasiti prodaja tri skladišna prostora ukupne površine 353 kvadrata, te 114 kvadrata dvorišnog prostora uz stambenu zgradu, a početna cijena za taj paket biti će 1 milijun kuna.

U Gornjim Andrijevcima po cijenio od 1,37 milijuna kuna prodaju se zgrade i gospodarsko dvorište na dvije čestice površine više od 60 tisuća četvornih metara, dok će se zemljište koje se vodi kao oranica na zagrebačkom Rudešu u Golikovoj ulici površine 813 kvadrata nuditi po početnih 1,43 mil. kuna. Atraktivna nekretnina na ovoj listi je i ruševina od 93 kvadrata, za koju država traži najmanje 1,1 milijun kuna, budući da je riječ o objektu na atraktivnoj lokaciji u srcu Zadra. 

Komentirajte prvi

New Report

Close