Ovako se kreću cijene najma apartmana

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2013. u 11:52
Thinkstock

Crozilla.com donosi cijene najma apartmana od 60 metara kvadratnih, te promjenu njihovih cijena tijekom predsezona proteklih godina.

Portal za nekretnine i turizam Crozilla.com donosi cijene najma apartmana od 60 metara kvadratnih, te promjenu njihovih cijena tijekom predsezona proteklih godina. Cijene smještaja tijekom predsezone danas su u mnogim mjestima niže nego proteklih godina, no u mnogim mjestima iz godine u godinu broj turista sve veći, a u ovim teškim vremenima novac od najma apartmana mnogima je primarni izvor zarade, pa je mnogo i onih koji su povisili cijene najma.

Podaci portala Crozilla.com o najmu apartmana površine 60 metara kvadratnih tijekom predsezone pokazuju kako su cijene od 2009. godine u laganom porastu. Na godišnjoj razini, odnosno u usporedbi s lanjskom predsezonom, najamnine apartmana za turizam zabilježile su jedva zamjetan porast od tek 0,1 posto. Prema podacima portala za nekretnine i turizam Crozilla.com cijene najma apartmana u odnosu na predsezonu 2011. godine više su za 4,2 posto, te 5,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2010.godine, odnosno 9,4 posto su više no 2009.godine.

Najviše cijene tijekom ove predsezone zabilježene su u Dubrovniku gdje se za dnevni najam apartmana od 60 metara kvadratnih prosječno traži 104 eura, a to je u prosjeku 6 eura, odnosno 6,1 posto više no lani u istom razdoblju. Najveći godišnji porast bilježe najamnine apartmana u Zadru, čak 11,3 posto, a tražena dnevna najamnina iznosi 79 eura.

Za noćenje u apartmanu od 60 „kvadrata“ u Splitu se u prosjeku traži 83 eura, u Crikvenici 70 eura, a u Puli tek oko 59 eura. U odnosu na one prošlogodišnje, tražene cijene najma apartmana, prema podacima portala, najviše su pale u Splitu (-8,8 posto), a pad cijena zabilježen je i u Crikvenici (-2,8 posto), Puli (-3,3 posto) i na Pagu (-5,4 posto).

Ljetovanje na otoku najčešće iziskuje dodatne financijske „napore“ u vidu plaćanja trajekta ili mostarine, ali su najamnine apartmana na otocima najčešće jeftinije od onih na „kopnu“.
Na otoku Cresu tražene najamnine tijekom predsezone u prosjeku iznose 61 euro po danu, na Rabu 58 eura, a na otoku Krku u prosjeku 59 eura. Na otoku Pagu velika je razlika u cijeni najma apartmana u dva popularna mjesta – Pagu i Novalji. Tako cijena najma apartmana površine 60 metara kvadratnih tijekom predsezone u gradu Pagu prosjeku iznosi 53 eura dnevno, a u Novalji 62 eura, što je 9 eura više.

Od početka travnja do kraja lipnja, na portalu Crozilla.com najviše su se pretraživali apartmani na području Krka, Marine, Crikvenice i Korčule. Strani posjetitelji koji su došli na portal u potrazi za apartmanima u kojima planiraju provesti godišnji odmor u najvećem su broju dolazili iz Slovenije, Italije, Njemačke i Mađarske.

Brač, Marina, Krk i Rogoznica mjesta su koja su najviše posjećivali posjetitelji portala iz Slovenije. Talijani su pak najviše pretraživali Krk, Senj i Opatiju, dok su oni iz Njemačke na portalu za nekretnine i turizam Crozilla.com najviše pretraživali turističke objekte za najam na području Vodica, Biograda na moru, Poreča i Rovinja.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

oglašavanje apartmana[/url]

New Report

Close