GALERIJA: Želite li kupiti otok to će vas koštati od 11 do 160 milijuna dolara

Autor: Zvonimir Varga , 24. rujan 2014. u 12:43
Foto: privateislandsonline.com

Kupovina otoka danas je omogućena svima koji imaju dovoljno milijuna dolara na svom deviznom računu.

Znate li što je zajedničko Leonardu di Capriju, Shakiri, Lenny Kravitzu, Johnny Deppu i Celine Dion? 

Osim što se radi o poznatim glumačkim i pjevačkim zvijezdama s golemim financijskim zaleđem, svaka od ovih osoba u svoje privatno vlasništvo pridodala je i – otok. 

No, kupovina otoka danas je omogućena svima koji imaju dovoljno milijuna dolara na svom deviznom računu, pa se tako cijene otoka na portalu privateislandsonline.com kreću od 11 do 160 milijuna dolara, dok za iznajmljivanje treba odvojiti od 500 do 20.000 dolara po danu.

Postupak za kupnju otoka je poprilično "jednostavan": pronađete otok koji vam se sviđa, pregledate brošure i uvjete za kupnju i pošaljete upit. 

Za veliku većinu kojima će kupovina ili iznajmljivanje otoka ostati samo sam, možda će vam pogled na neke od najljepših otoka na svijetu biti dovoljan:

1. Rangyai Island, Tajland, Azija
Cijena: 160 milijuna dolara
Ovaj otok obiluje plažama s prekrasnim bijelim pijeskom i tropskim šumama. Udaljen je samo 20 minuta od međunarodne zračne luke Phuket i 10 minuta brodom do najbližeg gradića. 

 


Foto: privateislandsonline.com

2. Pumpkin Key, Florida, SAD
Cijena: 110 milijuna dolara
Otok na 26 hektara udaljen je samo 10 minuta od poznate Južne plaže u Miamiju, a pruža potpunu privatnost u kojoj se nećete osjećati izolirano. Prekrasan krajolik nudi mnogo mogućnosti za razvoj otoka. 

 


Foto: privateislandsonline.com

3. Macapule Island, Meksiko, Središnja Amerika
Cijena: 95 milijuna dolara
Predivna plaža koja se prostire duž kristalnog plavog mora Korteza mjesto je koje izgleda kao raj na zemlji. Ovaj otok pruža mnogo mogućnosti, poput izgradnje golf igrališta ili vila, a do njega se može doći letom iz američkih gradova.

 


Foto: privateislandsonline.com

4. Omfori Island, Grčka, Europa
Cijena: 50 milijuna dolara
Na površini većoj od 1000 hektara, ovaj nenaseljen grčki otok napokon je dostupan za kupnju, a okružen tirkiznim morem predstavlja čistu grčku perfekciju. Treba naglasiti i mnoge mogućnosti za dodatni razvoj otoka.

 


Foto: privateislandsonline.com

5. Darby Island, Bahami, Karibi
Cijena: na zahtjev
Novom vlasniku ovog otoka prvi susjed će biti poznati madžioničar David Copperfield koji posjeduje otoke Rudder Cut Cay i Musha Cay. Inače, Darby Island jedan je od najljepših dijelova Bahama. 

 


Foto: privateislandsonline.com

Komentirajte prvi

New Report

Close