Google kupuje Twitter sa 60 milijardi dolara

Autor: Tomislav Pili , 09. travanj 2015. u 16:32
O spajanju Googlea i Twittera priča se od 2011. godine/FOTOLIA

Na napise dionica Twittera skočila je na najvišu razinu od listopada, uz dvostruko veći promet opcijama na kupnju dionica od prosjeka.

Google namjerava preuzeti Twitter – šuška se na Wall Streetu, pa je dionica te društvene mreže u utorak skočila za pet posto uvećavši burzovnu vrijednost kompanije za 1,5 milijardi dolara.

Prema navodima američkih medija, Google je već unajmio banku Goldman Sachs za savjetnika u potencijalnom preuzimanju. Savjetnika je navodno unajmio i Twitter. No, obje kompanije odbile su komentirati medijske napise. Ipak, to je dodatno raspalilo maštu investitora, pa je uz skok cijene dionice na 53,3 dolara – najvišu razinu od listopada – primijećen i neuobičajeno velik promet opcijama na kupnju Twitterovih dionica. Kako piše Reuters, u utorak je vlasnika promijenilo više od 250.000 opcija, dvostruko više od dnevnog prosjeka.

Burzovna vrijednost Twittera trenutno iznosi više od 34 milijarde dolara. Iako je uobičajeno da se u preuzimanju plati viša cijena od burzovne, to za Google ne bi trebao biti problem jer kompanija "sjedi" na 60 milijardi dolara gotovine. O spajanju Googlea i Twittera priča se od 2011., tim više jer Googleov pandan društvenim mrežama, Google+, ne uspijeva dohvatiti Facebook.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ja sam tvitnuo 2 puta u životu i od onda je prošlo 5 godina da nisam ni otvorio svoj profil.

Ako Google kupi Twitter za velik novac to će biti najveći promašaj tisućljeća (a nije da nije bil promašaja).

Twitter je ispuhani trend koji nije uspio naći niti sebe niti poslovni model. I nakon toliko godina gubi 500 mil USD godišnje. Koriste ga samo mediji za tvitanje vijesti ali i to oprezno da ne uzmu sami sebi šitatelje.

Twitter više ne koristi nitko osim samoproglašenih veličina i nekih medija. Opada mu korištenje konstantno.

Dovoljno se zapitati, Twitter, čemu tu služi

Jasan znak da je svijet otisao u kur*c kad prodavači magle i platforme za zagkupljivanje vrijede ovolike pare.

New Report

Close