VIDEO: Sjećate li se ovih legendarnih Levi’sovih reklama?

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2014. u 15:49
Screenshot

Levi Strauss & Co priprema novu globalnu marketinšku kampanju, koja bi trebala predstaviti “optimistični smjer” za kompaniju staru 141 godinu.

Kako bi stao na kraj slabijim poslovnim rezultatima, poznati proizvođač traperica Levi Strauss & Co priprema novu globalnu marketinšku kampanju, koja bi trebala predstaviti "optimistični smjer" za kompaniju staru 141 godinu, piše Marketing Daily.

Nova kampanja 'Live in Levi's' rezultat je suradnje tvrtke s velikim marketinškim agencijama House Worldwide i FCB, piše The New York Times. Potonja agencija radila je na Levi'sovim kampanjama od 1930. pa do 1998. godine, pa novi posao predstavlja svojevrsno obnavljanje suradnje nakon 16 godina pauze.

Nova kampanja kreće u kolovozu, a obuhvatit će tiskane i digitalne medije, televiziju, 'outdoor oglase' te društvene mreže. 'Live in Levi's' zamijenit će dugotrajnu kampanju 'Go Forth', koju je bila kreirala agencija Wieden + Kennedy.

Levi's se u posljednje vrijeme ne može pohvaliti sjajnim poslovnim rezultatima s obzirom da je u proteklom tromjesečju zabilježio pad profita od 53 posto na 50 milijuna dolara, dok su prihodi istovremeno skliznuli 1 posto na 1,13 milijardi dolara. Idućeg tjedna tvrtka će objaviti poslovno izvješće za drugo tromjesečje.

Levi's je jedan od onih brendova za kojeg se može reći da je promijenio svijet i postao neizbježan dio popularne kulture. Kompanija je uvijek posebnu pozornost davala marketingu, a mnogi pamte upečatljive televizijske reklame za 'levisice' koje su obilježile kulturu s kraja 20. stoljeća.

U nastavku se prisjećamo nekih od najpoznatijih reklamnih uradaka za Levi's iz devedesetih!

Kontroverzni 'Blind Man' iz 1990. godine

 

Slavna reklama s Bradom Pittom iz 1991. godine

 

'Creek' – popularna reklama iz 1994. godine, s glazbenom podlogom benda Stillskin

 

'Drugstore', reklama iz 1995. godine u režiji Michaela Gondryja, koja nikad nije emitirana u SAD-u zbog scene kupovine prezervativa

 

'Spaceman' iz 1995., reklama zbog koje je istoimena pjesma benda Babylon Zoo postala veliki hit

 

Animirana reklama Mr. Bombastic (1995.), s poznatom pjesmom u izvedbi Shaggyja

 

Reklama sa sirenama iz 1997. u režiji Michaela Gondryja

Komentirajte prvi

New Report

Close