Prva Fininfo konferencija – Budućnost poslovnih informacija

Autor: Objava za medije , 28. studeni 2019. u 10:31
Foto: press

Sudeći po odazivu i kvaliteti sadržaja, vjerujemo da je ovo samo prva u nizu Fininfo konferencija koja utvrđuje važnost korištenja poslovnih informacija.

Prva Fininfo poslovna konferencija pod imenom Budućnost poslovnih informacija okupila je u hotelu Internacional više od dvjesto sudionika – renomiranih predstavnika poslovne scene, poduzetnika, kao i svih onih željnih čuti zašto je važna upotreba poslovnih informacija u praksi – danas i u budućnosti. Kako navodi Edin Leho, direktor tvrtke EL KONCEPT i pokretač Fininfa, projekta koji je nedavno dobio priznanje visoke kvalitete, oznaku Izvorno hrvatsko – “Cilj konferencije je kroz zanimljiva predavanja i panele razmijeniti znanja i primjere iz prakse, povezati se i zajedno podignuti svijest o važnosti korištenja poslovnih, financijskih i bonitetnih informacija u svakodnevnom poslovanju, ali i koji je utjecaj visokih tehnologija na te informacije danas, a kakav će biti u budućnosti.

Glavni dio konferencije bila je panel rasprava o trenutnoj situaciji i budućnosti korištenja poslovnih informacija u kojoj su sudjelovali brojni eminentni predstavnici poslovnog svijeta – Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Robert Bosch Hrvatska, Mislav Blažić, predsjednik uprave PBZ Card, Anđelka Strajher, predsjednica uprave tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Ognjen Bagatin, CEO Poliklinike Bagatin, Josip Šurjak, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a koju je moderirao uspješni poduzetnik i investitor Saša Cvetojević. Svaki sudionik tako je na primjeru iz svog područja poslovanja objasnio kako koriste poslovne informacije u svakodnevnim procesima i odlukama, zašto je važna analiza i vanjskih i unutarnjih podataka kako bi se dobila potpunija slika prednosti, mogućnosti, izazova i prijetnji. Na pitanje panela što donosi budućnost poslovnih informacija sudionici su se složili da se područje što su to poslovne informacije sve više širi s razvojem IT-a te da će u budućnosti transparentnost poslovanja biti još važnija.

Stručnjak za financije, Kristijan Cinotti – osnivač i direktor Mazars Cinotti primjerima iz prakse objasnio je zašto je važno u proces donošenja poslovnih odluka uzeti u obzir i poslovne, financijske i bonitetne informacije, te kako je to u praksi primjenjivo na male i velike poslovne subjekte istaknuvši kako uz pomoć Fininfa nije potrebno biti stručnjak u financijama jer on zorno prikazuje brojne tražene analize, povezivanja i važne parametre. Da će se podaci i način njihove analize i izvještavanje s razvojem digitalizacije u budućnosti promijeniti, najavio je uz naglašavanje ključnog pitanja za budućnost koje si treba postaviti svaka organizacija – raspolažemo li s pravim informacijama u pravo vrijeme?

Sudeći po odazivu i kvaliteti sadržaja, vjerujemo da je ovo samo prva u nizu Fininfo konferencija koja utvrđuje važnost korištenja poslovnih informacija. 

Fininfo je portal i vodeća poslovno-financijska aplikacija koja osigurava ažurnost i točnost svih relevantnih informacija, uz visoku kvalitetu obrade podataka, širok opseg dostupnih financijsko-poslovnih informacija o poslovnim subjektima.

Ovaj portal, prvenstveno namijenjen poslovnim korisnicima i financijskim institucijama, na jednom mjestu osigurava pristup svim relevantnim informacijama o hrvatskim poslovnim subjektima i pravnim osobama, pružajući visokovrijedne i pouzdane informacije kroz detaljan uvid i analizu u poslovanje poslovnih subjekata i pravnih osoba, bonitetnu ocjenu subjekta, preporučeni limit kreditiranja, indeks plaćanja i druge stavke kao i procjene te upravljanje rizicima za poslovanje s odabranim poslovnim subjektima. Fininfo je nedavno dobio priznanje Izvorno hrvatsko a ponosni je nositelj i one europske za inovativnost (Eureka) i regionalnog priznanja Stvaratelji za stoljeća, za doprinos promociji poduzetništva u Jugoistočnoj Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close