Otvara se Visoka škola za komunikacijski menadžment

Autor: Poslovni dnevnik , 26. lipanj 2013. u 22:00
Damir Jugo

Bernays objedinjuje preddiplomsku i diplomsku razinu obrazovanja.

Pod imenom Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment otvorena je visokoobrazovna institucija će prva u Hrvatskoj izvoditi cjeloviti program na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Bernays objedinjuje preddiplomsku i diplomsku razinu obrazovanja.

Upisi započinju u srpnju, a nastava u studenom ove godine. Institucija će nositi ime Edwarda Bernaysa, pionira odnosa s javnošću i autora prve knjige i udžbenika o odnosima s javnošću te nositelja prve sveučilišne katedre posvećene odnosima s javnošću na Sveučilištu New York daleke 1923. godine. Osnivanje Visoke škole jezino osnivanje poduprla je i obitelj Edwarda Bernaysa pa će tako njegova kćer Anne Bernays, inače profesorica na Sveučilištu Harvard, biti počasna predsjednica Akademskog savjeta Bernaysa te sudjelovati u izvođenju nastave.

Za prvog dekana Bernaysa bit će imenovan Damir Jugo, stručnjak za odnose s javnošću iz agencije za odnose s javnošću Millenium Promocija, te predavač na Fakultetu političkih znanosti, Veleučilištu VERN' i drugim visokoobrazovnim institucijama. Na Bernaysu će predavati čitav niz stručnjaka Lester R. Potter, Pero Maldini, Željko Jozić, Zlatan Gelb, Anđelko Milardović, Damir Novotny, Davor Bruketa, Nikola Žinić, Dražen Klarić, Vito Turšić, Aleksandra Kolarić, Dubravka Jusić, Drenislav Žekić, Krešimir Macan, Dijana Dešković, Daria Mateljak, Mario Petrović i mnogi drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close