HND urednicima ‘7dnevno’: tekstovi su huškačke naravi

Autor: Poslovni dnevnik , 17. prosinac 2013. u 21:59
Naslovnica lista

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva želi upozoriti urednike i novinare portala Dnevno.hr i javnost da su neki prilozi tog portala huškačke naravi.

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva želi upozoriti urednike i novinare portala Dnevno.hr i javnost da su neki prilozi tog portala huškačke naravi i takvi mogu ugroziti i neopravdano stvoriti brojne neugodnosti onima o kojima novinari portala pišu. Napadi i uvrede tog portala i u manjoj mjeri tiskanog tjednika “7Dnevno” na račun pojedinaca, udruga i društvenih skupina koji ne dijele njihov konzervativno desničarski svjetonazor vraćaju nas u devedesete godine i nerijetko srozavaju kulturu javnog  komuniciranja na razinu govora mržnje ratnog i poratnog Slobodnog tjednika te Imperijala.

Znatan dio sadržaja Dnevno.hr proizveden je mimo pa i protivno profesionalnim novinarskim načelima prema kojima u tekstovima moraju biti iznesene provjerene činjenice i argumenti, a ne diskvalifikacije. Mete tih diskvalifikacija i huškačkih tekstova često se s razlogom osjećaju ne samo nelagodno nego i ugroženo. Često su mete tih tekstova naše kolegice i kolege novinari, kako iz tiskanih tako i iz elektroničkih medija.

Komentirajte prvi

New Report

Close