Bilo pivo za ‘majstore s mora’ i retro voda kupce osvojili u trenu

Autor: Marta Duić , 06. travanj 2018. u 07:42
Karlovačko se odreklo svoje crvene boje/Miranda Čikotić/PIXSELL, JAMNICA

Heineken Hrvatska i Jamnica odvažili se na velike, a privremene promjene izgleda.

U čast Hajduka te svih onih koji taj nogometni klub vole i podržavaju, Karlovačko pivo je kao sponzor kluba lansiralo Bilu, limenku Karlovačkog piva odjevenu u bijelu boju 'majstora s mora'.

Povod ove limitirane serije Karlovačke bio je 107. rođendan Hajduka, a budući da je 'bila boja' simbol kluba i da momčad ima nadimak Bili novi izgled ambalaže bio je logičan korak.  Uz slogan kampanje I krv svoju za bilu boju, agencija Bruketa&Žinić&Grey komunicirala je spremnost pivovare da se prigodno, zbog Hajduka, odrekne svoga najprepoznatljivijeg elementa – crvene boje. Na kampanji je radio tim od 14 zaposlenika, četvero iz HEINEKEN Hrvatska i deset iz agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Rasprodali začas
"Karlovačko Bila se na terenu pokazala toliko popularnom da su višemjesečne zalihe rasprodane u svega nekoliko dana", kaže Ivo Payer, kreativni direktor kampanje i otkriva kako ima čak i slučajeva da pojedinci primjerke prodaju na crnom tržištu, za cijene i nekoliko desetaka puta više od onih maloprodajnih. Limenka je do sada bila dostupna samo u Dalmaciji u Tommy prodavaonicama, a od ovog tjedna i u svim supermarketima u Dalmaciji. Kako tvrde iz HEINEKEN Hrvatska, ovaj potez je bio vrlo odvažan jer se Karlovačko odreklo svoje prepoznatljive crvene boje u čast Hajduka i njegovih navijača. Inače, tijekom dvije godine uspješne suradnje Karlovačkog i HNK Hajduk predstavljena su posebna pakiranja limenki i boca Karlovačko Hajduk 1911 s grbom kluba.

Od nekadašnje do moderne
Limitiranu retro ediciju ima i mineralna voda Jamnica, koja prema podacima Nielsena za razdoblje od 2014. do 2017. godine slovi kao broj jedan gazirana mineralna voda u Hrvatskoj. Kvaliteta i tradicija odrednice su brenda koji ove godine slavi 190. rođendan. Naime, ova gazirana mineralna voda u Hrvatskoj se počela puniti još u 18. stoljeću. Iako ju je carica Marija Terezija davne 1772. godine uvrstila u registar bečkog dvora, komercijalna proizvodnja Jamnice počela je 1828. godine i uz uvođenje naprednih tehnologija i prilagodbu društvenim promjenama, održala uspješno i dan danas. 

S novom kampanjom pod sloganom Od 1828. u svim važnim trenucima Jamnica poručuje da već 190 godina svojom kvalitetom i tradicijom donosi radost u mnoge domove, a svojim okusom osvaja generacije. Dok je mineralni sastav Jamnice kroz desetljeća ostao isti, mijenjali su se dizajn etiketa i ambalaže pa se na policama trgovina možemo pronaći i staklene i PET ambalaže.   "U Jamnici smo uvijek osluškivali potrebe tržišta te se pakiranjem prilagođavali navikama i željama svojih kupaca. U čast ovom velikom jubileju na tržište izlazimo sa šest stilski različitih etiketa retro edicije inspiriranih dugom poviješću. Vjerujemo da će se našim kupcima to svidjeti", poručio je Zvonimir Seki, direktor marketinga Jamnice d.d.

Komentari (8)
Pogledajte sve



Ja sam ga npr. upravo počeo konzumirati zbog Hajduka. Čak i povećao tjednu potrošnju sa 7 limenki na 21, tri puta više pijem.

da, opće poznata je sklonost alkoholu takvih "navijača"….no to nije ništa pohvalno, dapače!
[/quote]
morate ih razumjeti
teško je 13 godina pratiti takav “sport”
a ne utapati tugu alkoholom
Zdravko je puno napredniji
a uopće ne troši bilo pivo
https://www.vecernji.hr/sport/gledajte-obracanje-zdravka-mamica-na-izvanrednoj-konferenciji-1237445

Koja navala trolova karlovačke! Hugivza fak! To je napoj kao i žuja, nema hmelja i prepuno je aditiva! Jedino kaj od tamo donekle valja je Krušovice i to je pitanje do kada! A raja ne kuži pa pije….


Ja sam ga npr. upravo počeo konzumirati zbog Hajduka. Čak i povećao tjednu potrošnju sa 7 limenki na 21, tri puta više pijem.

da, opće poznata je sklonost alkoholu takvih “navijača”….no to nije ništa pohvalno, dapače!

@faddo/evala
nisi morao danas otvarati 2 nicka da to napišeš,haha

New Report

Close