FOTO: Kulinarski show u Dubrovniku oduševio prisutne

Autor: Darko Bičak , 18. ožujak 2016. u 12:43
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

U 14 gradova Republike Hrvatske gdje će se Festival održati u razdoblju od ožujka 2016. do siječnja 2017. godine, renomirani chef Ognjenović će hranom povezivati sve dijelove Republike Hrvatske.

Poznato kulinarsko lice s malih ekrana Branko Ognejnović iz tvrtke Majstor kuhar predstavio je u petak u Dubrovniku na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova svoje umijeće. Zajedno s kolegama Dariom Liderom i Goranom Vukovićem počastio je nazočne pastom s morskim plodovima.

Za ovo jelo utrošeno je 20 kilograma tjestetnine, a što je bilo dostatno za 300-injak degustacijskih porcija. "Mi želimo promovirati zdravu hranu koja se bazira na mediteranskoj prehrani i domaćim namirnicama. Suvremeni turisti žele vidjeti znamenitosti mjesta u koje su došli, ali isto tako okusiti i autohtonu hranu. Ponekad se neka zemlja i grad najbolje osjete upravo kroz hranu. Taj okus turisti nose u svoje zemlje i nakon toga to postaje veliki izvozni potencijal za hrvatske prehrambene tvrtke", kaže Ognjenović.

Dodaje da Majstro kuhar promovira princip zdrave d omaće hrane u procesu od polja do stola. "Hrvatska zbog svoje povijesti ima bogatu gastronomsku baštinu koja se sastoji u Slavoniji od mađarskog utjevaja, u Zagrebu od austrijskog i njemačkog, a na Jadranu od talijanskog. Imamo sreću da se većina naše kuhinje bazira na mediteranskoj prehrani, a upravo je taj način prehrane danas hit u svijetu", navodi poznati kuhar.

Ovaj kuharski trojac će narednog tjedna biti na Festivalu poduzetnštva u Šibeniku za gdje Ognjenović najavljuje specijalitete od školjki.  

U 14 gradova Republike Hrvatske gdje će se Festival održati u razdoblju od ožujka 2016. do siječnja 2017. godine, renomirani chef  Ognjenović će hranom povezivati sve dijelove Republike Hrvatske.  

Riječ je o majstoru kuhinje posvećenom spajanju tradicije i inovativnosti, o pravom kulinarskom akademiku, gastro profesionalcu koji nam je otkrio da je da će postati kuhar znao – od vrtića.

Osim što posjeduje laskavu titulu World Master Chefa i iskustvo iz ponajboljih svjetskih i hrvatskih restorana, Branko Ognjenović je i poznati humanitarac koji svojom srdačnošću rado razveseli i one najmanje. Za sebe kaže da kad ne kuha, ipak razmišlja ili o kuhanju ili o humanitarnom radu i to radu s djecom.

Komentirajte prvi

New Report

Close