Veće plaće i stalni posao za 50 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2018. u 10:04
Foto: Goran Ferberzar / Pixsell

I županjski gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević ističe da u Županji radi nekoliko velikih gospodarskih subjekata.

Vodeći proizvođač kombajna u Hrvatskoj, županjski Same Deutz Fahr Žetelice, u ovoj će godini zaposliti 50 radnika na neodređeno vrijeme. Kako bi zadržali potreban kadar i kontinuitet u proizvodnji te uspjeli ostvariti zacrtani poslovni plan i narudžbe kupaca, vlasnici tvornice odlučili su sezoncima dati stalni posao i povećati im plaće za 15 do 20 posto, piše Glas Slavonije.

Hrvatska je prije pet godina postala članica EU-a i brojni su građani otišli raditi u zemlje u kojima je mnogo bolja plaća. Poslodavcima je danas sve teže zadržati postojeće i pronaći nove radnike. Primjer županjskog proizvođača kombajna koji pripada u izvrsni dio hrvatskog gospodarstva pokazuje da poslodavci ipak počinju shvaćati kako moraju činiti određene ustupke i da kvalitetne radnike moraju više platiti kako bi bili konkurentniji europskim poslodavcima.

I županjski gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević ističe da u Županji radi nekoliko velikih gospodarskih subjekata, razvijena je industrija, ali plaće radnika su male, osjetno ispod državnog prosjeka i konstantno upozorava na nužnost podizanja cijene rada kako bi se zadržalo ljude, a samim tim i opstojnost proizvodnje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating http://Hot24.top

New Report

Close