Tele2 Hrvatska ostvario porast neto prodaje

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2016. u 13:25
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Prihodi od krajnjih korisnika veći su za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 165 (161) milijuna kuna.

Tele2 AB, (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 A i B TEL2) danas je objavio konsolidirane rezultate poslovanja za prvi kvartal 2016. godine. Tele2 Hrvatska ostvario je porast neto prodaje za 4 posto na 258 milijuna kuna u prvom kvartalu 2016.

„Prvi kvartal je obilježen ključnim postignućem za nas –  sada nudimo 4G na svim tržištima na kojima smo prisutni. Na taj način smo ojačali temelje našeg poslovanja kako bismo osigurali kontinuirani uspjeh u pogledu rasta i monetizacije podatkovnog prometa. Kao predvodnici u pružanju vrijednosti korisnicima, našim korisnicima nudimo uslugu visoko kvalitetnog i brzog pristupa mobilnom internetu po odličnim cijenama. Uvjerena sam da će naš fokus na tehnologiju i monetizaciju podatkovnog prometa osigurati trajnu i održivu vrijednost, kako  korisnicima tako i dioničarima“, izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

Neto prirast korisnika u prvom kvartalu 2016. godine iznosio je -7000 (-24000). Rast korisnika postpaid usluga iz četvrtog kvartala 2015. godine nastavio se i u prvom kvartalu 2016. godine. Međutim, ukupan broj korisnika se smanjio uslijed većeg broja korisnika usluga na bonove korištenih u turističkoj post sezoni 2015. godine.

Zahvaljujući većim prihodima od usluga krajnjim korisnicima, te većem prihodu od prodaje opreme, Tele2 Hrvatska je u prvom kvartalu 2016. godine ostvario porast neto prodaje za 4 posto koja je iznosila 258 (248) milijuna kuna.

Prihodi od krajnjih korisnika veći su za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 165 (161) milijuna kuna.

Veći troškovi naknada za radiofrekvencijski spektar te veće investicije u marketing negativno su utjecale na kvartalnu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) koja iznosi 9 (17) milijuna kuna.

U prvom kvartalu, Tele2 se fokusirao na završnu implementaciju i pokretanje 4G mreže, koja pokriva 90% stanovništva, a koja je nastavak nadogradnje 3G mreže dovršene krajem prošle godine. Pred kraj kvartala, Tele2 je predstavio potpuno novi i redizajnirani portfelj proizvoda i usluga za pretplatnike, osiguravajući im fleksibilnost i jednostavnost kao i potpunu kontrolu. Uz novi portfelj proizvoda i usluga, Tele2 je predstavio i novu marketinšku i komunikacijsku platformu kao i novi koncept Tele2 trgovine.

„Rezultati za prvi kvartal 2016. godine su u skladu s našim očekivanjima. U prvom kvartalu smo uveli nekolicinu noviteta i novih usluga, pružajući korisnicima dodatnu vrijednost uz već prepoznatljivo najbolju cijenu. Prve reakcije naših korisnika su izrazito pozitivne“ izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska, Viktor Pavlinić.

Komentirajte prvi

New Report

Close