Šveđani Slogi vraćaju šivanje po mjeri 


Autor: Suzana Varošanec , 20. prosinac 2015. u 22:01
Kreću i s edukacijom požeških radnika u talijanskim tvrtkama, Foto: PD

Šveđani su požešku Slogu IMK, čiji će stečaj trajati do prodaje zaliha, kupili od Podravske banke i to preko tvrtke Armanos Studio.

U bivšim proizvodnim pogonima tvrtke Sloga IMK, čiji će stečaj trajati do prodaje zaliha, djelatnost nastavlja njihov novi vlasnik, a to je švedski investitor, i to preko tvrtke Armanos Studio. Kupnjom pogona od Podravske banke, bivšeg razlučnog vjerovnika koji ih je stekao lani akvizicijom u stečaju, počela je reorganizacija poslovanja.

Potvrdio nam je to direktor Armanos Studia Franjo Horvat, koji je svojedobno bio izvršni direktor u Varteksu, zadužen za razvoj i izvoz. Prema Horvatu, prva faza razvoja trajat će tri godine, a cilj je prijeći s lohn poslova na punu proizvodnju za poznatog kupca. S time su već počeli, pa upravljaju procesom od nabave tkanina, izrade kolekcije i proizvodnje za jednog velikog švedskog kupca. U tijeku su i pregovori s drugim potencijalnim skandinavskim kupcima, dok se dio lohn poslova još radi za austrijskog partnera, a od domaćih za Naftalinu odjela za hotelske tvrtke i banke.

 

3 godine

trajat će prva faza transformacije tvornice

“Reorganizacijom želimo obnoviti nekadašnju tradiciju Sloge, a to je šivanje visoko kvalitetnih muških i ženskih odjela po mjeri. Planiramo stoga i povezivanje s Tekstilnom školom u Požegi, a na proljeće bismo krenuli s edukacijom mladih kadrova”, najavljuje Horvat.

No, kreću i s edukacijom požeških radnika u talijanskim tvrtkama gdje rade “visoku kvalitetu odjela s akcentom na šivanje po mjeri, a vrhunske rezultate postigle su ulaganjima u kadrove i tehnologiju”.

Komentirajte prvi

New Report

Close