Novi logistički centar izgrađen u Svetoj Nedelji ima 18.000 kvadratnih metara modernog logističkog prostora

Autor: PD i VL native tim , 16. prosinac 2019. u 08:14
Foto: PR

Projekt izgradnje novog logističkog centra vrijednog 17 milijuna eura priveden je kraju.

Uuvjetima dinamičnih promjena u globalnoj ekonomiji, povezanim tržištima i nemilosrdne konkurencije, ništa se ne smije prepustiti slučaju. Vrijeme je novac, a za uspješno poslovanje važno je da svaki segment proizvodnje i poslovanja besprijekorno funkcionira. Važan dio uspješne poslovne priče su visoko pouzdan i učinkovit transport i logistika te sigurno skladištenje. Kako su potrebe za ispravnim skladištenjem robe i tereta te logističkim uslugama počele rasti, podružnica austrijske tvrtke Gebrüder Weiss na te je potrebe odgovorila otvaranjem novog logističkog centra u Svetoj Nedelji.

230tisuća

kuna uloženo je u uređenje prostora i opremanje hotela

Odluka o gradnji proizišla je iz povećane potražnje za njihovim uslugama na domaćem i međunarodnom prometu roba. Novi centar prostire se oko 18.000 kvadratnih metara logističkog prostora, što je otprilike tri puta veće od starog logističkog centra. Novi centar ima i skladište po ADR standardu, propisanom prema Europskom sporazumu o međunarodnom prijevozu opasnih tvari, za opasnu i posebnoosjetljivu robu. Riječ je o investiciji vrijednoj 17 milijuna eura, a novi moderno opremljeni logistički centar zamijenit će dosadašnji, koji je smješten u zagrebačkom Jankomiru.

Novi centar

ima skladište po adr standardu za skladištenje opasne i osjetljive robe

Gebrüder Weiss je tvrtka s tradicijom dugom više od 500 godina i jedna je od vodećih transportnih i logističkih kompanija u Europi. Na hrvatsko tržište ušla je 2000. godine i od tada se neprekidno širi, a ključni poticaj za otvaranje novog, znatno većeg logističkog centra jest procvat e-trgovine. Naime, od 2012. godine tvrtka Gebrüder Weiss u Hrvatskoj nudi isporuku proizvoda naručenih putem interneta krajnjim kupcima. U svojem portfelju imaju usluge cestovnog, zračnog i pomorskog prijevoza te logistička i specijalna rješenja za industrije poput automobilske, strojarske i tekstilne industrije, logistike za trgovinu i visoku tehnologiju, a tu su još specijalna rješenja za rekreaciju i sport te za sajmove i preseljenja.

Kompanija ima tvrtke kćeri čije su djelatnosti usko vezane uz osnovni biznis, a među njima su i logističko savjetovanje koje nudi tvrtka x|vise, zatim tvrtka tectraxx specijalizirana za tvrtke koje se bave visokom tehnologijom te tvrtka dicall orijentirana na komunikacijska rješenja, istraživanje tržišta i osposobljavanja, što im omogućuje brzu i učinkovitu reakciju na sve potrebe klijenata.

Sadržaj je nastao u suradnji s Gebrüder Weiss

New Report

Close