MOL najavio planove o izgradnji novog sjedišta kompanije

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2017. u 08:40
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Nova će se zgrada zvati MOL Campus i bit će sjedište MOL Grupe od 2021. godine.

MOL Grupa najavila je planove o preseljenju svog korporativnog sjedišta do 2021. godine u MOL Campus, novu kompanijsku poslovnu zgradu od 83.000 četvornih metara, koju će projektirati jedan od najpoznatijih arhitektonskih studija na svijetu, Foster + Partners iz Velike Britanije. Zgrada visoka 120 metara, koja će biti budući radni prostor za 2.500 zaposlenika, bit će smještena na obalama Dunava, u južnom dijelu Budimpešte, u blizini današnjeg sjedišta kompanije. Suvremeni dizajn reflektira smjelu viziju MOL Grupe iz strategije 2030., da bude predvodnik promjena u Srednjoj i Istočnoj Europi u sljedećih nekoliko desetljeća, a odigrat će i ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika. Dostizanje ambicioznih ciljeva nove dugoročne strategije MOL 2030. iziskuje pametna ulaganja, kako u fizičku infrastrukturu, tako i u ljudski kapital. Trenutno je sjedište MOL Grupe raspršeno u pet okruga Budimpešte, u zgradama sagrađenim uglavnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Novi kampus, premještanjem svih zaposlenika iz Budimpešte na jednu lokaciju, neće donijeti samo značajne operativne sinergije, već će odigrati ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika, pružajući uvjete za bolju suradnju te potpomažući stvaranje boljeg fizičkog, tehnološkog i kulturnog okruženja. To će biti ključno za privlačenje i zadržavanje visoko kvalitetnog, mobilnog i tehnološki obrazovanog kadra u budućnosti. Poslovna zgrada koja će se prostirati na 83.000 četvornih metara, uključivat će i toranj visok 120 metara s podijem te će tako formirati jedinstveni kampus, koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren 2021. godine. Novo će sjedište donijeti inspirativan radni prostor za MOL-ove zaposlenike, zahvaljujući svojim suvremenim karakteristikama i opremi koji prate posljednje arhitektonske trendove i najmoderniju tehnologiju. Studio Foster + Partners poznat je po svojim ikoničkim projektima kao što je Apple Park u Cupertinu, u Kaliforniji, toranj “Gherkin” u Londonu te sjedište Commerz banke u Frankfurtu. Budimpešta će tako biti drugi grad u Srednjoj i Istočnoj Europi koji će imati zgradu koju je projektirao ovaj prestižni studio.

To je do sada bila samo Varšava, s poslovnom zgradom Metropolitan te tornjem Varso, koji je u fazi izgradnje. Mađarski partner britanskog arhitektonskog studija bit će FintaStudio. Sukladno MOL-ovoj viziji za 2030., novi će kampus biti građen i opremljen prema najvišim standardima energetske učinkovitosti i održivosti te je u planu i osiguravanje LEED i BREEAM certifikata. Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe komentirao je: „U našoj strategiji 2030. postavili smo cilj da MOL postane prvi izbor za zaposlenike. Izgradnja novog sjedišta kompanije, MOL Campusa, pomoći će nam u njegovu ostvarivanju. Ovom zgradom stvorit ćemo najinovativnije radne prostore u Srednjoj Europi koji će nam pomoći u privlačenju budućih talenata. Naša je namjera sagraditi sjedište kompanije bez kompromisa u smislu dizajna, izgradnje, tehnologije ili održivosti. Surađujemo s najboljim profesionalcima i koristimo materijale najviše kvalitete. Bit će veliko zadovoljstvo raditi u ovoj zgradi.

Uvjeren sam da je MOL Campus, kojega stvaramo zajedno sa studijima Foster + Partners i FintaStudio, pravo oličenje naše ambicije da MOL postane jedna od najprogresivnijih kompanija u regiji.“ Nigel Dancey, Stariji izvršni partner u studiju Foster + Partners izjavio je: “Ovo je revolucionaran projekt iz više razloga, i to ne samo za MOL, već i za Budimpeštu. On predstavlja jedinstven izazov – osigurati zadovoljavanje funkcionalne potrebe organizacije, najviše standarde održivosti te poštivanje povijesnog okruženja. Budući da naša vizija radnih prostora ide u smjeru suradnje, spojili smo dvije zgrade – toranj i podij – u zajednički oblik, povezan s prirodom. Kako toranj i podij postaju jedan eleme

Komentirajte prvi

New Report

Close