Iz HEP-a do kraja 2017. odlazi 1.500 ljudi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. srpanj 2016. u 14:49
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Iz HEP-a naglašavaju da su prava njihovih zaposlenika zajamčena kolektivnim ugovorom te da će u idućih nekoliko godina u ODS-u biti oko 20 do 25 posto manje zaposlenih u odnosu na sadašnjih 7.500, što će, kažu, predstavljati znatnu uštedu na troškovima rada.

HEP Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) sljedeće će godine kroz prirodni odljev i prijevremena umirovljenja napustiti oko 1.300 ljudi, još 200 izdvojit će se u novu tvrtku za javnu opskrbu, a za par godina u toj kompaniji bi trebala biti četvrtina manjezaposlenih nego sada, doznaje se iz HEP-a, piše Večernji list.

Prema projektu restrukturiranja HEP ODS-a, koji su zajednički su koncipirali međunarodna konzultantska kuća PricewaterhouseCoopers (PwC) i uprave HEP-ODS-a i HEP-a d.d., uz podršku stručnih timova HEP ODS-a, kroz prirodni odljev i prijevremena umirovljenja tu će kompaniju napustiti oko 1300 ljudi. Povrh toga, više od 200 ljudi će se temeljem Zakona o tržištu električne energije do kraja ove godine, izdvojiti u novu tvrtku, koja će se baviti javnom opskrbom.  

Iz HEP-a naglašavaju da su prava njihovih zaposlenika zajamčena kolektivnim ugovorom te da će u idućih nekoliko godina u ODS-u biti oko 20 do 25 posto manje zaposlenih u odnosu na sadašnjih 7.500, što će, kažu, predstavljati znatnu uštedu na troškovima rada. Navode da je u tijeku implementacija usvojenih mjera, u kojoj sudjeluje više od stotinu stručnjaka HEP ODS-a uz podršku domaćih i stranih konzultanata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close