Hanfa Gljadelkinu odobrila ponudu za preuzimanje Hidroelektre Niskogradnje

Foto: Marijan Sušenj / Pixsell Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Inače, Gljadelkin je vlasnik i 51,33 posto dionica Instituta IGH.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je u petak Sergeju Gljadelkinu objavu ponude za preuzimanje Hidroelektre Niskogradnje, u kojoj će za dionice koje nisu u njegovu vlasništvu ponuditi cijenu od 20,52 kune po dionici. 

Obveza objave ponude za preuzimanje za Gljadelkina je nastala 18. kolovoza, kada je transakcijom na Zagrebačkoj burzi stekao 59.911 dionica te tako, jer je već imao 153.501 dionicu, stekao ukupno 34,21 posto dionica Hidroelektre Niskogradnje, objašnjava se u rješenju koje je Hanfa objavila na svojim mrežnim stranicama. 

Cijena koju će Gljadelkin dati u svojoj ponudi za preuzimanje iznosi 20,52 kune, što je cijena koja je, kako se objašnjava u rješenju, u skladu u sa zakonskim odredbama. 

Ponuda koju Gljadelkin treba objaviti odnosit će se na preostalih 410.469 redovnih dionica. Uvidom u potvrdu depozitara, Središnjeg klirinškog depozitarnog druptva, utvrđeno je da je Gljadelkih sredstva za te dionice i povezane materijalne troškove pohrane osigurao je dostavljenjem dviju neopozivih bankarskih garancija na prvi poziv koje je izdala kreditna banka Zagreb, navodi se u rješenju koje je danas donio Upravni odbor Hanfe.  

Hidroelektra Niskogradnja je krajem rujna objavila da je član Nadzornog odbora te tvrtke Sergej Gljadelkin nakon stjecanja putem Zagrebačke burze vlasnik 34,21 posto dionica tvrtke te da je dao punomoć jednom odvjetničkom društvu oko aktivnosti vezanih za objavu ponude za preuzimanje tvrtke. 

Inače, Gljadelkin je vlasnik i 51,33 posto dionica Instituta IGH. 

Komentari (5)
 • Pongy
  Pongy 23:04 10.10.2016.

  Dobra stvar je da su dionicari u +35%!

 • Pongy
  Pongy 23:03 10.10.2016.

  Frankie


  Neka dinicari dekretom odrede Gljadelkinu koliko triba platit.

  Nema potrebe Hanfa odredila!
 • Frankie
  Frankie 2:28 10.10.2016.

  Neka dinicari dekretom odrede Gljadelkinu koliko triba platit.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve