Vaša osobnost utječe na ishod razgovora za posao više nego mislite: Ove osobine najviše odbijaju

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Sljedeći put kada odete na intervju za posao, trebate provesti vrijeme bruseći svoju osobnost - ne samo svoje vještine.

To je savjet prema novom zajedničkom izvješću američkog poslovnog savjetovanja portala TopInterview i platforme za traženje posla Resume-Library, koje je rangiralo osobnost među prva tri čimbenika koje većina poslodavaca traži u novim zaposlenicima, prenosi CNBC-ov Make It.

Uz vještine i iskustvo, osobnost se pojavila kao najvažnija u 70% procesa odlučivanja procesora, daleko ispred obrazovanja (18%) i izgleda (7%).

Povjerenje se pojavilo kao jedna od najpoželjnijih osobina osobnosti među potencijalnim kandidatima za posao, navodi se u 200 anketiranih stručnjaka za zapošljavanje i ljudske resurse. S druge strane,  arogancija se svrstala među najmanje poželjne.

Najmanje i najpoželjnije osobine ličnosti u kandidatima za posao

Najmanje poželjno:

arogancija

neiskrenost

polaganje prava na nešto

nepouzdanost

Zatvorenost, jednoumlje

 

Najpoželjnije:

samopouzdanje

autentičnost

poštenje

pouzdanost

Samodisciplina

 

Stručnjakinja za karijeru TopAnterviewa Amanda Augustine rekla je da su rezultati odražavali rastući naglasak, kako poslodavaca tako i zaposlenika - na njihovo radno okruženje.

"Današnji menadžeri zapošljavanja imaju zadatak procjenjivati ​​hoće li se kandidat uklopiti u poslovnu kulturu tvrtke, a to određivanje prvenstveno se temelji na ponašanju kandidata tijekom intervjua", navela je Augustine.

Tanka granica između “samopouzdanja” "i" arogancije "pri izradi tog prvog dojma je sve - nečija osobnost može osvojiti ili uprskati razgovor,, dodala je.

Igrajte na svoje najjače osobine

Usko tržište rada u SAD-u također je smanjilo raspoložive talente u zemlji, što znači da su poslodavci morali biti kreativni kada su tražili potencijalne kandidate, kaže Lee Biggins, osnivač i izvršni direktor u Resume-Library.

"Poslodavci imaju manje talentiranih zaposlenika za odabir nego ikada prije, a to ih ohrabruje da razmišljaju izvan okvira kada se radi o procjeni potencijala i iskustva kandidata", rekao je Biggins.

"Doista, ključni dio ovoga je razmišljanje o tome kako će se nečija osobnost dobro uklopiti u njihove timove, pa je ključno istaknuti dobre strane", istaknuo je.

Biggins je zato preporučio isticanje najboljih dijelova vaše osobnosti na sljedećem intervjuu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!