Promjene u Upravi drugog po snazi osiguravajućeg društva u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2019. u 09:03
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nadzorni odbor Allianz Hrvatska donio je odluku o imenovanju Marijane Jakovac novom članicom Uprave Allianza za financije. Zrinka Galić Jakovljević koja je do sada obnašala tu dužnost postaje savjetnicom Uprave.

Marijana Jakovac je u dosadašnjoj karijeri stekla bogato iskustvo u reviziji financijskih institucija i industrijskih kompanija te na vodećim pozicijama u financijama i prodaji. Po završetku Ekonomskog fakulteta i tijekom ACCA-e studije, prva poslovna iskustva istječe u konzultantskoj kući PricewaterhouseCoopers, nakon čega 2009. dolazi u Allianz na poziciju direktora za Grupno izvještavanja, a 2010. postaje direktoricom Kontrolinga. Potom je bila članica Uprave za financije u Tifon do.o.o., a povratkom u Allianz 2018. godine preuzela je ulogu direktora Sektora za računovodstvo i poreze.

„Zahvaljujem Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju i veselim se nastavku zajedničkih napora Uprave i svih zaposlenika u podršci rasta Allianza na domaćem tržištu. Upravljanje financijama, imovinom te ulaganjem društva uz istovremeno zadovoljenje visokih regulatornih zahtjeva za nas su od iznimne važnosti, a posebno kao članica jednog od najvećeg osiguravajućeg društva u svijetu. Digitalni razvoj kompanije uz što bolju troškovnu efikasnost ostaju naši prioriteti i u razdoblju pred nama, a sve kako bi osigurali temelj da našim klijentima ispunimo sva obećanja i pružimo što kvalitetnije usluge“, ističe u povodu imenovanja Marijana Jakovac.

Marijana se tako pridružila dosadašnoj Upravi – predsjedniku Danijelu Matiću te članovima Wassimu El Helou, Slavenu Dobriću te Lukasu Oliveru Paviću. S više od 13 posto tržišnog udjela, Allianz bilježi stalan rast i trenutno zauzima drugu poziciju među hrvatskim osiguravateljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close