Mladen Pavić s Pantovčaka otišao u Kutjevo

Autor: Božica Babić , 14. rujan 2016. u 22:01
Mladen Pavić, novi predsjednik Uprave Kutjeva/B. Š./PIXSELL

Upravu Kutjeva od danas vodi bivši savjetnik predsjednice RH te glasnogovornik dvaju bivših premijera i jednog ministra.

Vlasnik Kutjeva Enver Moralić za novog predsjednika Uprave te kompanije postavio je Mladena Pavića, koji tu dužnost preuzima danas 15. rujna. Dosadašnju Upravu Kutjeva, predsjednika Mladena Itraka i člana Damira Pejakovića, Moralić je razriješio s tih pozicija pa će Pavić do daljnjega sam upravljati tvrtkom, potvrdio je jučer za Poslovni dnevnik.

Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prvi posao našao je na HTV-u 1999., gdje je radio kao novinar do 2004., kad postaje glasnogovornik u Ministarstvu poljoprivrede prihvativši poziv tadašnjeg ministra Petra Čobankovića. S Čobankovićem 2008. prelazi u Ministarstvo regionalnog razvoja, no obojica se nakon velikih prosvjeda poljoprivrednika u ljeto 2009. i blokade ministarstva brojnim traktorima vraćaju u Ministarstvo poljoprivrede.  Medijskom prostoru dvojac Čobanković-Pavić nametnuo su se kao tim s obostranim povjerenjem, pa je Pavić govoreći o aktivnostima Ministarstva proveo više vremena pred TV kamerama nego ministar Čobanković.

Takvo povjerenje nije u mandatima ni prije ni poslije svjedočio nijedan ni HDZ-ov ni SDP-ov ministar prema svojim glasnogovornicima.  Nizao je glasnogovorničke godine bez ijednog gafa, a posebno je u medijskom prostoru ostao zapamćen iz razdoblja afere "kravljeg ludila", kad je redakcije puna 24 sata bombardirao izvješćima o stanju krave Šane i nalaza goveđe spongiformne encefalopatije (BSE), što je bio prvi slučaj "kravljeg ludila" u RH.

Ostao je zapamćen i po osebujnoj kolekciji kravata, raznih boja i dezena, gotovo svaki dan je nosio novu. "Nijedan muškarac ne smije si dopustiti da izgleda kao kondukter", bila je odjevna filozofija Pavića glasnogovornika. Dobro odrađen PR za Čobankovića vjerojatno je kumovao odluci bivšeg premijera Ive Sanadera da Pavića 2010. angažira za predstojnika Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornika Vlade RH, gdje ostaje do 2012. radeći i u timu premijerke Jadranke Kosor. Poslije parlamentarnih izbora 2012. otišao je u privatni biznis, da bi se angažirao u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović, kojoj potom postaje savjetnik.

Komentari (1)
Pogledajte sve

osim što je uvrijedio konduktere, ne vidim da se nešto posebno oblači u odnosu na druge, više kravata ne čini boljeg čovjeka,
novi gazda mu gotovo nikada nije s kravatom, a može ih kupiti milione

New Report

Close