Franjo Luković na čelu Nadzornog odbora EPH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. svibanj 2015. u 11:13
Foto: Hina

Franjo Luković jedan je od najistaknutijih hrvatskih bankara.

Bivši predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković novi je predsjednik Nadzornog odbora (NO-a) Europapress Holdinga (EPH), objavljeno je u petak u registru Trgovačkog suda.

Dosadašnja predsjednica NO-a Ana Hanžeković, ujedno i kći većinskog vlasnika EPH-a Marijana Hanžekovića, imenovana je za zamjenicu predsjednika, a za člana Nadzornog odbora imenovan je Marko Smetiško, predsjednik uprave Genere. Dosadašnji članovi NO-a te najveće hrvatske novinsko izdavačke kuće – Krešimir Ćosić, Dejan Kružić i fra Ilija Živković razriješeni su s te dužnosti.

Kako se ističe u priopćenju EPH, pri Nadzornom odboru osnovan je Izdavački savjet EPH u koji su imenovani dosadašnji članovi NO-a Krešimir Ćosić i fra Ilija Živković te Petar Miladin, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu te Davor Majetić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Franjo Luković jedan je od najistaknutijih hrvatskih bankara koji je na čelu Zagrebačke banke bio 23 godine, do veljače ove godine, nakon čega se posvetio drugim poslovima, među ostalim privatnim ulaganjima i savjetničkim poslovima. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1972. nakon čega je kratko radio kao asistent na tom fakultetu, da bi se ubrzo posvetio isključivo bankarstvu.

Marko Smetiško predsjednik je uprave Genere od veljače 2011. a prije toga, tijekom karijere koju je počeo u Plivi, radio je u Atlantic Grupi, Luri i Belupu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ovaj će i posthumno ostati u bar 5 nadzornih odbora.

New Report

Close