Zdravko Marić komentirao objavu mailova o Agrokoru

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2018. u 12:42
FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Ministar financija nalazi se u Jordanu gdje prisustvjue godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

N1 televizija uspjela je dobiti komentar ministra na objavu na portalu Index.hr mail prepiske između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić iz koje se vidi da su vlasnici i predsjednici privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda sudjelovali u pripremi Lex Agrokora.

"Ja sam samo kratko uspio vidjeti tu vijest, ne bih ništa komentirao oko toga vezano za te mailove niti mogu ništa više reći oko toga. Nedavno sam bio na Povjerenstvu za sukob interesa i za mene je ta priča dobrim dijelom završena", rekao je Marić za N1.

"Nisam pravnik, znam za sebe osobno, nikad nikome ne otkrivam niti sam ikome dao informacije. Na Povjerenstvu sam morao iznositi određene detalje s jednog sastanka užeg državnog vrha, ali mimo toga, ja nikad nikome ne otkrivam bilo kakve detalje. O ovome ostalom nemam nikakvih komentara",  rekao je Marić.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Tko ovdje što može pokrenuti kad je represivni aparat u rukama kriminalaca. Neće valjda oni sami protiv sebe.

Odavanje tajnih podataka, čl. 347. Kaznenog zakona

Nezakonito pogodovanje, čl. 292. st.3 Kaznenog zakona

Zloboraba povlaštenih informacija – čl. 259 Kaznenog zakona

pa birajte. Sve se progosni po službenoj dužnosti.

Jedino sto se dosad protiv njega čulo je optužba da je “sve znao” i da je “radio u Agrokoru”!? I to su ga u saboru optuzivali likovi bez ijednog dana staža izvan sabora (Bulj,Pernar,Maras). To je totalno neozbiljno. Koliko znamo nije bio npr član Uprave nego jedan od nekoliko desetaka direktora. Ili je najpozeljnije da čovjek prije nije nigdje radio kao taj trojac što ga napada!?

Sta ga imaju pitat. Lik bas nista o nicem ne zna.

New Report

Close