Zbog obrade ovrha moguće kašnjenje isplata mirovina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2013. u 13:59
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Korisnike moli za razumijevanje zbog malog kašnjenja u isplati, budući da je potrebno napraviti novi izračun dopuštenog iznosa za ovrhu, uvažavajući specifičnosti pojedinog slučaja i visine mirovine..

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) je danas izvijestio da će zbog ponovne obrade svih predmeta gdje se na temelju izjave umirovljenika plijenila cijela mirovina doći do malog kašnjenja u isplati mirovina dijelu korisnika jer je potrebno napraviti novi izračun dopuštenog iznosa za ovrhu, uvažavajući specifičnosti pojedinog slučaja i visine mirovine.

HZMO ponovnu obradu svih predmeta gdje se na temelju izjave umirovljenika plijenila cijela mirovina provodi temeljem Pravilnika o načinu i postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima i nalogu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Korisnike moli za razumijevanje zbog malog kašnjenja u isplati, budući da je potrebno napraviti novi izračun dopuštenog iznosa za ovrhu, uvažavajući specifičnosti pojedinog slučaja i visine mirovine.

"Tako će dijelu korisnika mirovina biti isplaćena kao i do sada do 10. u mjesecu, no dio će mirovine primiti do 15. ožujka 2013. po završetku cjelokupne obrade", navodi HZMO.

Komentirajte prvi

New Report

Close