Zastupnici idu na godišnji, imaju 64 dana ljetnog odmora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici idu na najdulji godišnji odmor, koji radnici u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna

Iako su neki zastupnici vrijedno raspravljali i radili, velika većina nije niti riječi zucnula, a sabornica je bila poluprazna, godišnji odmor su dobili svi jednako.

Nema tu po zaslugama nego kako je propisano Ustavom. A on propisuje da 151 zastupnik ide na godišnji odmor od 15. srpnja do 15. rujna. Puna su to 62 dana, a kako 15. rujna pada na petak, dobit će još dva slobodna dana.

U petak im je zadnji radni dan. Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna. HDZ-ovac Gordan Jandroković kao predsjednik Sabora prima mjesečno 23.000 kuna, čak više i od premijera Andreja Plenkovića, kojemu je plaća 18.000 kuna.

Svaki zastupnik će uz plaću nastaviti dobivati mjesečni paušal od 1500 kuna. On inače služi za rad na terenu, a tijekom ljeta će očito morati pokriti trošak odlaska na plažu.

Samo oni koji dolaze iz mjesta izvan Zagreba neće tijekom odmora dobivati naknadu za odvojen život jer neće dolaziti u Zagreb. Sabor će inače ove godine potrošiti 143 milijuna kuna, od čega na plaće za “redovan” rad odlazi skoro 83 milijuna kuna, piše 24 sata.

Komentari (6)
 • mllr
  mllr 15:14 18.7.2017.

  miami


  Na sve zastupnike primjeniti ZAKON O RADU ……..koji su inače ONI IZGLASALI , za radničku i drugu klasu..

  oni za sebe primjenjuju jedan jedini ZAKON O NERADU
 • miami
  miami 14:43 18.7.2017.

  Na sve zastupnike primjeniti ZAKON O RADU ……..koji su inače ONI IZGLASALI , za radničku i drugu klasu..

 • vedric
  vedric 19:00 17.7.2017.

  Apsolutno podržavam zakon u kojem naši predstavnici u zastupničkom domu imaju tako dug GO. Neka se zastupnici prije svega dobro odmore. Isto tako znam i vjerujem da će nakon odmora prionuti poslu i izglasat će hrpu zakona koji će nama malim ljudima olakšati i učiniti boljim život u lijepoj našoj. Apsolutna podrška

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!