Zastupnici idu na godišnji, imaju 64 dana ljetnog odmora

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2017. u 10:55
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici idu na najdulji godišnji odmor, koji radnici u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna

Iako su neki zastupnici vrijedno raspravljali i radili, velika većina nije niti riječi zucnula, a sabornica je bila poluprazna, godišnji odmor su dobili svi jednako.

Nema tu po zaslugama nego kako je propisano Ustavom. A on propisuje da 151 zastupnik ide na godišnji odmor od 15. srpnja do 15. rujna. Puna su to 62 dana, a kako 15. rujna pada na petak, dobit će još dva slobodna dana.

U petak im je zadnji radni dan. Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna. HDZ-ovac Gordan Jandroković kao predsjednik Sabora prima mjesečno 23.000 kuna, čak više i od premijera Andreja Plenkovića, kojemu je plaća 18.000 kuna.

Svaki zastupnik će uz plaću nastaviti dobivati mjesečni paušal od 1500 kuna. On inače služi za rad na terenu, a tijekom ljeta će očito morati pokriti trošak odlaska na plažu.

Samo oni koji dolaze iz mjesta izvan Zagreba neće tijekom odmora dobivati naknadu za odvojen život jer neće dolaziti u Zagreb. Sabor će inače ove godine potrošiti 143 milijuna kuna, od čega na plaće za “redovan” rad odlazi skoro 83 milijuna kuna, piše 24 sata.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Na sve zastupnike primjeniti ZAKON O RADU ……..koji su inače ONI IZGLASALI , za radničku i drugu klasu..

oni za sebe primjenjuju jedan jedini ZAKON O NERADU

Na sve zastupnike primjeniti ZAKON O RADU ……..koji su inače ONI IZGLASALI , za radničku i drugu klasu..

Apsolutno podržavam zakon u kojem naši predstavnici u zastupničkom domu imaju tako dug GO. Neka se zastupnici prije svega dobro odmore. Isto tako znam i vjerujem da će nakon odmora prionuti poslu i izglasat će hrpu zakona koji će nama malim ljudima olakšati i učiniti boljim život u lijepoj našoj. Apsolutna podrška

ako se ne vrate nikako, možda uspijemo

New Report

Close