Zaba uči studente kako razraditi poslovni plan

Autor: Marta Duić , 25. ožujak 2015. u 11:28
D.Višnjić- PIXSELL

Poslovni plan je prva u nizu edukacija i radionica koje Poslovni dnevnik organizira u suradnji s partnerima kako bi studente što kvalitetnije pripremili za pisanja projekata za Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Tatjana Zdelar i Petar Martinović interni su treneri Zagrebačke banke koji imaju bogato iskustvu iz područja poduzetničkog bankarstva te svakodnevno pripremaju i održavaju treninge i radionice financijske analize i poslovnog planiranja za zaposlenike Zagrebačke banke i vanjske korisnike. Na radionici Poslovni plan koju je Zagrebačka banka održala za studente u prostorima 24 sata 25.ožujka studentima su prenijeli svoja znanja i pokazali im kako procijeniti je li njihov poslovni plan za projekt koji prijavljuju dovoljno kvalitetan.

Poslovni plan je prva u nizu edukacija i radionica koje Poslovni dnevnik organizira u suradnji s partnerima kako bi studente što kvalitetnije pripremili za pisanja projekata za Hrvatska pamet Hrvatskoj i pružili im nova praktična znanja iz projektnog menadžmenta.

Nakon kratkog upoznavanja sa studentskim idejama i njihovim projektima, predavači su im odlučili pružiti smjernice za start njihovih projekata. ˝Pokušat ćemo pomoći pri izradi poslovnih planova, a budući da ste svi u ranim fazama razvoja vaših projekata vjerujem da ćete nakon ove radionice  krenuti u pravom smjeru˝, tvrdi Tatjana Zdelar, interna trenerica Zagrebačke banke.

Studentske ideje idu u raznim smjerovima, od popularizacije neistraženih dijelova Hrvatske, aplikacija za razgledavanje zemlje, zaštite autohtonih proizvoda, energetske učinkovitosti do poboljšanja zdravstvenog stanja stanovništva tjelovježbom. ˝Ključna je ekonomska opravdanost vašeg projekta i vjerujte da će ona biti važna žiriju u predstavljanju vašeg projekta˝, poručio je studentima Petar Martinović, interni trener Zagrebačke banke-

Studenti, sudionici Zabina predavanja imali su prilike naučiti osnovne poslovnog planiranja, kako izraditi poslovni plan, saznati koji su preduvjeti za realizaciju financiranja te tako steći uvid u potrebe i izazove s kojima se poduzetnici svakodnevno suočavaju što će im biti od velike koristi u pripremi njihovih projekata za Hrvatsku pamet Hrvatskoj.

Cilj radionica sudionicima je pokazati i pripremiti ih za uspješnu  izradu poslovnog plana. Kako kažu predavači kvalitetna izrada poslovnog plana često predstavlja izazov poduzetnicima i obrtnicima i često se nađu u situaciji da ne znaju od kuda početi i kako sve informacije o onome čime se bave ili se žele baviti uobličiti u smislen poslovni plan. Upravo su takva znanja i informacije studenti imali prilike naučiti na radionicama i sada će uspješno i kvalitetno moći  pripremiti svoje projekte.

Predavači ističu da je ova radionica korisna je za sve studente koji prijavljuju projekt na natječaj posebice zato što je u pripremi projektnog zadatka potrebno jasno prikazati i financijski aspekt pa će na ovoj radionici imati prilike savjetovati se s predavačima i saznati kako kvalitetno pripremiti i taj aspekt projekta koji pripremaju. Također, osim za prijavu na ovaj projekt Poslovnog dnevnika, znanja koja su stekli koristiti će im i u drugim prilikama, za prijavu na bilo koji drugi natječaj ili ako će u budućnosti tražiti pomoć banke u financiranju svog projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close