Za stečajni plan Helios Farosa potrebno je još 60 dana

Autor: Suzana Varošanec , 08. listopad 2017. u 22:00
Tvrtka u stečaju imala sezonu bolju nego lani / PD

Stečajna upraviteljica hvarskoga hotelijera očekuje dobru suradnju svih sudionika do kraja postupka.

Helios Faros u stečaju imao je bolju sezonu nego lani, a na izradi stečajnog plana maksimalno konstruktivno sudjeluju svi sudionici, uključujući resore financija i turizma te novoga gradonačelnika Starog Grada na Hvaru.

Tvrdi to stečajna upraviteljica Mira Hajdić ocjenjujući da će brzo doći na red predaja dokumenta sudu radi provjere zakonitosti prije glasovanja vjerovnika.

“Očekujemo da će stečajni plan biti na stolu kod sutkinje unutar dodatnog roka od 60 dana koji sam predložila”, iznosi upraviteljica pojašnjavajući da se u izradi plana drže prijedloga iz ponude koju su zajednički dali Valamar i PBZ CO.

Valamarove primjedbe na račun fiskalne neizvjesnosti za investicije u turizmu čini se da nisu presudne za konkretan slučaj. S jedne strane ovaj se projekt ni ne smatra novom investicijom, dok s druge strane upraviteljica odbacuje nagađanja o eventualnom zastoju u izradi plana što bi bio po nekima mogući razlog za produženje roka. Malo više vremena, kaže, potrebno je za stečajni plan jer je posao složen, a za prvotno odobreni rok od tri mjeseca pokazalo se da je prekratak, dok se duži rok po zakonu nije mogao odmah odobriti. Pitanje vremenskog okvira bit će riješeno idućeg tjedna, naime, za 17. listopada zakazana je skupština vjerovnika. Za odluku je ključna suglasnost glavnog vjerovnika Ministarstva financija koje vodi ministar Zdravko Marić, a upraviteljica očekuje podršku njegovih predstavnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close