Vlasnici Zagrebačke pivovare prodali kontrolni paket u Formuli 1 za 8,5 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2016. u 10:33
Foto: XPB/Press Association/PIXSELL

Popularnost Formule proteklih godina bezbroj se puta pokušavala popraviti umjetno – čestim izmjenama pravila, no bez uspjeha jer su utrke postale predvidljive.

Američka medijska korporacija Virgin Media uskoro će postati novi vlasnik Formule 1, nakon što za 8,5 milijardi dolara kupi kontrolni paket u tom sportu od CVC Capital Partnersa, inače vlasnika Zagrebačke pivovare, piše tportal.

Prema njemačkom Auto Motor und Sportu, prve rate za 35 postodionica Formule 1 Virgin će uplatiti već u utorak. CVC je suvlasnik Formule 1 već desetak godina, a često je bio na meti kritičara zbogizvlačenja dobiti i pada popularnosti koja muči najprestižnije automobilsko natjecanje. 

Popularnost Formule proteklih godina bezbroj se puta pokušavala popraviti umjetno – čestim izmjenama pravila, no bez uspjeha jer su utrke postale predvidljive. U ovoj sezoni odvoženo je 14 utrka od čega je 13 dobila momčad Mercedesa. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da je ovaj članak u 24 sata, razumio bih.
A u “poslovnim” novinama ovako omanuti, stvarno nema smisla.

Kakve veze Zagrebačka pivovara ima veze s ovom transakcijom, zar su vam platili da to napišete ?

Pobogu, to je kao da napišete kako je vlasnik tvrtke Duracell (P&G, btw.) odlučio prestati biti sponzor dodjele Oscara. Da, i ? Kakve veze bi Duracell imao s time ?

Bože me sačuvaj kakve vi gluposti pišete???

Dakle CVC partners su bivši vlasnici Zagrebačke pivovare. Sadašnji vlasnici su kanadski pivari Molson Coors, koji preko društva Starbev kontroliraju 100% u Zagrebačkoj pivovari.

New Report

Close