Virovitičko-podravska županija postaje raj za bicikliste

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2014. u 12:26
Foto: www.vpz.hr

Dovršetkom projekta ”Biciklističke staze uz Dravu” Virovitičko-podravska županija dobit će više od 500 kilometara novih biciklističkih staza.

U sklopu prekograničnog projekta „Razvoj biciklističkih staza u svrhu promocije biciklističkog turizma na području Somogy županije i Virovitičko-podravske županije“, u tijeku su radovi na uređenju nasipa rijeke Drave kojima će Virovitičko-podravska županija dobiti više od 500 kilometara novih biciklističkih staza.

Trenutno je u tijeku označavanje biciklističkih ruta te je do sada postavljeno oko 50 tabli, od ukupno 300-injak. Na 22 info table s kartama biciklisti će imati na raspolaganju pregled biciklističkih staza Virovitičko-podravske županije s informacijama o turističkim atrakcijama na rutama.Također, biciklisti će imati priliku odmoriti na tri lokacije i pritom uživati u ponudi obližnjih turističkih objekata.

Osim uređenja nasipa i odmorišta, kroz projekt će biti organizirana i probna vožnja sa 100 sudionika iz dvije susjedne zemlje (50 Mađarska, 50 Hrvatska) gdje će najbolji biciklisti osvojiti nagrade. Uređenjem 28 km nasipa uz rijeku Dravu na relaciji Sopje-Noskovci postići će se dvostruki učinak, budući da će nasipu biti pojačan obrambeni, a dodan turistički karakter.

Radove na uređenju jednog od najvećih projekata ovog tipa u Hrvatskoj obišli su virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, predsjednica županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković te ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Natalija Havidić.

– ”Biciklističke staze uz Dravu” je, uz ”Drava4Enjoy”, drugi projekt koji se provodi na području županije vezan uz razvoj biciklizma. Dovršetkom radova na tom projektu Virovitičko-podravska županija dobit će preko 500 kilometara novih biciklističkih staza koje će upotpuniti njene prirodne ljepote te istovremeno pridonijeti razvoju turizma kontinentalnog dijela Hrvatske, kao i pozicioniranju naše županije u razvoju biciklizma – istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Nositelj projekta su Mađarske vode južnog Zadunavlja, a partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Hrvatske vode Osijek.

Komentirajte prvi

New Report

Close